fbpx
Сьогодні
10:42 26 Тра 2024

Вчорашню ракетну атаку ворога по Харкову засудили в Євросоюзі, ПАРЄ та ООН

English version here

Фото: synegubov

В Європейському Союзі, ПАРЄ та ООН засудили російський терористичний ракетний удар по Харкову, що відбувся 25 травня.

Про це пише Рубрика, посилаючись на соцмережу Х високого представника ЄС із закордонних справ і безпекової політики Жозепа Борреля, президента ПАРЄ Теодороса Русопулоса, гуманітарної координаторки ООН в Україні Деніз Браун.

"Я найрішучішим чином засуджую жахливі напади росії на місто Харків сьогодні, в тому числі на переповнений торговий центр, в результаті яких загинули й були поранені мирні жителі.

Ці систематичні злочини росії проти цивільного населення та цивільної інфраструктури ще раз підкреслюють необхідність для Європи терміново посилити підтримку протиповітряної оборони: вона рятує життя і захищає українські міста", — написав у соцмережі Боррель.

Жозеп Боррель наголосив, що всі виконавці цих та інших воєнних злочинів росії будуть притягнуті до відповідальності.

Також Русопулос наголосив, що "бомбардування будівельного гіпермаркету в Харкові в суботу є ще одним свідченням жорстокого і злочинного характеру російського керівництва".

"Винні будуть притягнуті до відповідальності", — зазначив Русопулос.

Своєю чергою Браун теж написала, що приголомшена й шокована жахливими новинами, що надійшли з Харкова.

"Серед білого дня, коли люди — попри всі жахіття, які вони щодня переживають у цьому місті — намагалися займатися своїми справами, їхні життя були зруйновані черговою атакою російських збройних сил.

Удар припав на торговий центр, що призвело до десятків жертв серед цивільного населення та значних пошкоджень цивільних об'єктів.

Це абсолютно неприйнятно. Ці удари Збройних сил рф по цивільному населенню та цивільній інфраструктурі мають бути припинені.

Навмисне спрямування атаки на цивільну інфраструктуру суворо заборонено міжнародним гуманітарним правом. Цивільне населення має бути захищене", — йде мова у заяві гуманітарної координаторки ООН в Україні.

Що відомо про обстріл гіпермаркету в Харкові 25 травня

25 травня, близько 16:00 у Харкові пролунав вибух, після чого мер міста Ігор Терехов повідомив про можливий приліт у спальному районі міста. Пізніше з'ясувалося, що росіяни ударили двома КАБами по будівельному гіпермаркеті. 

Унаслідок російського ракетного удару зросла кількість загиблих до 12 осіб, також отримали поранення 43 людини.

Міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський заявив, що російський удар по гіпермаркету у Харкові виразно демонструє відсутність прагнень до миру у путіна.

Своєю чергою Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що посилення української ППО і дозвіл завдавати удари по військових цілях в рф є найкращим способом запобігти російським атакам.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: