fbpx
Сьогодні
18:42 26 Тра 2024

Укрзалізниця зробила подарунок 98-річній старенькій, яка пройшла 10 кілометрів з російської окупації

Фото: Телеграм / Укрзалізниця

Почесне посвідчення начальниці поїзда 111/112 Київ – Авдіївка вручили 98-річній жительці Очеретиного, яка пройшла близько 10 км на підконтрольну Україні територію, щоб тільки не лишатись в окупації.

Про це повідомляє у Телеграмі Укрзалізниця, передає Рубрика.

"Ми одразу відчули тут знайому "залізність", перевірили — і не схибили: Лідія Степанівна 40 років працювала на Донецькій залізниці як провідниця. Сьогодні Лідії Степанівні команда Укрзалізниці вручила посвідчення почесної начальниці поїзда 111/112 Київ — Авдіївка, що історично прямував через її рідне Очеретине, до якого вона щиро мріє повернутися. Тепер тільки поїздом — слідом за ЗСУ", – йдеться у повідомленні.

Разом із працівниками Укрзалізниці до жінки на Донеччину завітав український журналіст та мандрівник Дмитро Комаров, щоб розповісти історію "залізної бабусі" усьому світові.

Фото: Телеграм / Укрзалізниця

Він передав жінці:

  • річний запас залізничного чаю,
  • ексклюзивний підсклянник,
  • фірмовий худі "Провідниця",
  • квіти від онука, провідника дипломатичних рейсів.

Як повідомляла Рубрика, екіпаж поліцейських "Білі янголи" допоміг 98-річній жінці, яка пішки вийшла з тимчасово окупованого Очеретиного на Донеччині, здолавши близько 10 км.

Лідія Степанівна йшла весь день, без їжі та води, декілька разів падала без сил. Трималася на двох палицях та "на характері".

У розпал боїв пенсіонерка дивом залишилась живою та неушкодженою.

Жінка розповіла, що будинок, який вона будувала власними руками, зруйнували росіяни, а її рідні зазнали поранень.

"Я ту війну пережила і цю переживаю. І залишилася без нічого. Та війна не була такою — жодна хата не згоріла. А то горять, і дерева повиривали з корінням", — розповіла жінка.

Побачивши її на дорозі, військові посадили жінку в автівку та сконтактували з "Білими Янголами", які вивезли її до безпечного місця. Тоді родичі Лідії Степанівни перебували в лікарні в Костянтинівці, саму жінку мала забрати онучка.

Нагадаємо, що у Донецькій області 88-річний чоловік вийшов з окупованої частини селища Очеретине, щоб не отримувати російське громадянство: його зустріли волонтери вже на підконтрольній українським військовим території та відвезли у безпечне місце.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: