fbpx
Сьогодні
13:58 26 Тра 2024

SpaceX витрачає значні ресурси на боротьбу з російськими спробами глушити Starlink, - Маск

Фото: З відкритих джерел

Оператор системи супутникового звʼязку Starlink виділяє значні ресурси на боротьбу зі спробами росіян глушити звʼязок терміналів на фронті.

Про це заявив засновник SpaceX Ілон Маск заявив у соцмережі X.

Користувач соцмережі написав у дописі, що Starlink, попри спроби росіян заглушити його звʼязок, працює краще, ніж аналогічне обладнання

У відповідь американський мільярдер зауважив, що його компанія виділяє значні ресурси на це.

Крім того, засновник SpaceX зазначив, що окупантам нібито вдалось заглушити всі системи звʼязку, які використовують українські військові на фронті, окрім Starlink.

Нагадаємо, на початку травневого російського наступу на Харківщині перестали працювати термінали звʼязку Starlink, якими користуються Сили оборони.

Як зазначають у WP, уздовж понад 40-кілометрового кордону Харківської області з росією була розгорнута 125 бригада територіальної оборони. Військові використовували розвідувальні безпілотники, щоби щоденно стежити за тим, як москва нарощує сили для можливого нападу.

Однак 10 травня бригада втратила всю відеотрансляцію через російське радіоелектронне глушіння, стверджує WP.

Термінали Starlink, за допомогою яких українські військові мають основний звʼязок, вийшли з ладу.

"У певний момент ми залишилися повністю сліпими. Це була найбільша проблема, ми не бачили, як вони рухалися, ми працювали тільки через радіо або через телефони, де вони все ще працювали", розповів виданню командир підрозділу безпілотників у бригаді з позивним Артист.

Варто нагадати, що Державне бюро розслідувань розпочало кримінальне провадження щодо командування 125 окремої бригади територіальної оборони, яке підозрюють у недбалому ставленні до служби, що призвело до втрати позицій під час російського травневого наступу на Харківську область.

Ситуація у Харківській області

В ISW вважають, що росіяни наразі надають пріоритет захопленню Вовчанська, оскільки це, ймовірно, одна з тактичних цілей першої фази наступальних операцій на півночі Харківської області, що залишилися.

24 травня президент Зеленський повідомив, що Силам оборони України вдалося взяти під бойовий контроль територію прикордоння, куди зайшли російські окупанти. Мова йде про Харківську область.

У Генштабі додали, що українські оборонці на Харківському напрямку штурмовими діями відтісняють ворога від переднього краю оборони, на окремих ділянках мають успіх.

Рубрика:
Технології

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: