fbpx
Сьогодні
Фото 20:39 26 Тра 2024

На Харківщині кількість поранених від атаки на Богуславку зросла до 5: серед постраждалих є діти

Фото: Телеграм/ Харківська обласна прокуратура

У неділю вдень, 26 травня, російська армія завдала авіаудару по селу Богуславка Ізюмського району Харківської області. Внаслідок ворожої атаки загинула цивільна жінка, ще п'ятеро людей зазнали поранень.

Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі, передає Рубрика.

Раніше повідомлялось, що російські загарбники продовжують тероризувати місто і область.

Так вдень 26 травня російсько-окупаційні війська знову завдали удару по Харківщині — цього разу під обстрілом опинилось село Богуславка. Відомо про одну загиблу та двох поранених людей.

"Одна 72-річна жінка загинула, двоє цивільних зазнали поранень, серед них – хлопчик 9 років", – повідомив керівник Харківської ОВА.

Окрім однієї загиблої та двох поранених людей, стало відомо, що внаслідок атаки постраждали хлопці віком 9 та 12 років.

Обох ушпиталили.

Фото: Телеграм/ Харківська обласна прокуратура

Фото: Телеграм/ Харківська обласна прокуратура

Пошкоджень також зазнали:

  • житлові будинки,
  • господарчі споруди,
  • авто.

Правоохоронці розпочали досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством — ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України.

Фото: Телеграм/ Харківська обласна прокуратура

Фото: Телеграм/ Харківська обласна прокуратура

Ситуація в регіоні

За даними ОВА, упродовж минулої доби росіяни атакували Харків та низку міст і сіл в області. Так, унаслідок ворожої атаки на гіпермаркет "Епіцентр" загинули 16 людей, ще понад 40 — зазнали поранень.

Окрім цього, ворог також ударив по Куп'янську-Вузловому — там постраждали 5 людей, серед яких був фельдшер швидкої допомоги.

На Харківському напрямку відбулося 13 бойових зіткнень, а на Купʼянському — 14. Сили оборони успішно відбили атаки ворога в районах населених пунктів Синьківка та Петропавлівка.

Ситуація на Харківському напрямку

В ISW зазначили, що росіяни наразі надають пріоритет захопленню Вовчанська, оскільки це, ймовірно, одна з тактичних цілей першої фази наступальних операцій на півночі Харківської області, що залишилися.

24 травня президент Зеленський повідомив, що Силам оборони України вдалося взяти під бойовий контроль територію прикордоння, куди зайшли російські окупанти. Мова йде про Харківську область.

Окрім того, Глава держави 25 травня зауважив, що понад 2 тижні тому відбувся у напрямку Харкова прорив російсько-окупаційних військ, який закінчився військовими жертвами 1 до 8, один українець на вісім росіян.

У Генштабі також додали, що українські оборонці на Харківському напрямку штурмовими діями відтісняють ворога від переднього краю оборони, на окремих ділянках мають успіх.

Своєю чергою в ISW вважають, що передчасний початок російських наступальних операцій підірвав успіх рф на півночі Харківської області: в результаті наступ став провальним.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: