fbpx
Сьогодні
16:13 26 Тра 2024

Експортовано 20-ту фуру використаних батарейок: "АТБ" встановила новий накопичувальний рекорд

Днями "АТБ" в рамках масштабного екопроєкту "Утилізуй сьогодні для чистого завтра!" у співпраці з Duracell, SavOrbico і PromoService встановила новий накопичувальний рекорд, експортувавши вже 20-ту фуру використаних батарейок.

Про це інформує Рубрика.

У чому проблема?

Батарейки після своєї служби стають небезпечними відходами. Вони складаються з різноманітних видів розчинних важких металів, як-то:

  • літій,
  • ртуть,
  • свинець,
  • кадмій.

У процесі розкладання захисної залізної оболонки солі важких металів потрапляють у ґрунт, а після цього – у продукти харчування або ж у воду, яку ми п'ємо.

Ці високотоксичні елементи накопичуються у тілі і призводять до різноманітних захворювань.

Саме через те, що батарейки забруднюють воду і землю, їх не можна викидати у смітник. Відпрацьовані батарейки потрібно віддавати на утилізацію.

Проте у нашій країні є кілька великих мереж магазинів, які займаються збором батарейок. Наприклад, ви можете здати батарейки у магазинах "Watsons", "Епіцентр", "АТБ".

Яке рішення?

"АТБ" в рамках масштабного екопроєкту "Утилізуй сьогодні для чистого завтра!" у співпраці з Duracell, SavOrbico і PromoService днями встановила новий накопичувальний рекорд.

Експортовано вже 20-ту фуру використаних батарейок.

Як це працює?

Загальний обсяг експорту на переробку таких небезпечних для довкілля відходів сягнув позначки 420 тонн, що приблизно становить більш як 21 мільйон батарейок, які не залишилися на полігонах України та не завдали шкоди нашим майбутнім поколінням.

Станом на сьогодні "АТБ" збирає 2/3 від усього обсягу використаних батарейок, які українці здають на переробку.

Нагадаємо, в кожному магазині "АТБ" встановлені спеціальні бокси для збирання непотрібних батарейок. Їх легко помітити, адже вони виконані у формі батарейки відомого бренду.

Як повідомлялось, батарейки після своєї служби стають не тільки небезпечними відходами, але мало хто знає, що вони ще й джерело цінних елементів. 80% маси батарейок – це карбон, марганець, цинк, графіт, які можна повторно використовувати.

Докладніше про це читайте в матеріалі "Рубрики" "Де "чистилище": куди потрапляють використані батарейки?"

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: