Ми бачимо кожну точку концентрації військ рф, – Зеленський назвав найгарячіший напрямок на фронті

Президент Володимир Зеленський заявив, що українці бачать кожну точку концентрації російських військ. Наразі найбільш гарячий напрямок – Покровський, однак на півночі Харківщини ворог не полишає спроб атакувати.

Про це йдеться у вечірньому відеозверненні Президента, оприлюдненому у Фейсбуці, передає Рубрика.

"Увесь день сьогодні у Харкові триває розбір завалів на місці влучання російських бомб по гіпермаркету – будівля вщент згоріла. Станом на цей час відомо про загибель 14 людей. Мої співчуття всім рідним та близьким. Загальне число загиблих може бути більшим – після пожежі потрібні ще додаткові експертизи, додаткова робота, щоб дати повну інформацію про загиблих. Число поранених – більше 40", – зазначив Зеленський.

За його словами, кожному надається необхідна допомога. До робіт на місці цього російського теракту залучені, як і потрібно, всі необхідні служби:

  • ДСНС,
  • поліція,
  • психологи,
  • необхідна техніка.

Допомагає обласна і міська влади.

Зеленський подякував кожному й кожній, хто "підтримує людей і підтримує наш Харків".

"Багато лідерів, представників держав і міжнародних організацій, громадських діячів висловились зі співчуттям Україні та Харкову, засудили російський терор. І важливо, щоб таке засудження привело до цілком справедливих наслідків. Щоб нарешті в нас з'явилось достатньо систем ППО для захисту України, наших міст. І щоб у партнерів з'явилась достатня рішучість для превентивного захисту від російських терористів так, як били б по будь-яких інших терористах – знищуючи їх до того, як вони почнуть знищувати життя", – наголосив Зеленський.

Глава держави звернувся до іноземних партнерів:

"Ми бачимо кожну точку концентрації російських військ. Знаємо всі райони запуску російських ракет і бойових літаків. Знищити цю терористичну силу, а отже, врятувати тисячі життів і гарантовано зупинити розширення війни – це суто політичне рішення. Рішення, яке потрібно ухвалити".

Він підкреслив:

"Будемо працювати з партнерами й заради того, щоб прискорити та збільшити постачання F-16 для України. Це теж додасть нам захисту і від терористичних ударів по наших містах, і від тиску російської армії на фронті".

Зеленський повідомив, що сьогодні говорив з головнокомандувачем ЗСУ генералом Сирським:

"За цей день найбільш гарячий напрямок – Покровський на Донеччині.

Але й на Харківщині, зокрема в районах Вовчанська та Липців, окупант не полишає спроб атакувати.

Наші підрозділи, наші воїни роблять величезну справу – стримують цей російський тиск і знов доводять, що російські божевільні можуть планувати різне проти України, але стійкість українців, сміливість наших воїнів дійсно вирішує все на цій війні".

Президент також подякував українським воїнам:

"І сьогодні, у День Києва, я хочу подякувати всім нашим воїнам, кожному й кожній, хто захистив нашу столицю, хто допомагав, додавав сил, волонтерив і, захистивши Київ, захистив усю нашу державу. Дякую вам!"

Як повідомили в Генштабі ЗСУ, на Куп'янському напрямку активність ворога сьогодні зросла майже вдвічі.

"Російські окупанти докладають максимум зусиль, щоб прорвати нашу оборону. Різко, майже в два рази протягом дня, зросла активність ворога на Куп'янському напрямку. Не спадає вона і на Покровському", – розповіли в Генштабі.

Нагадаємо, за даними британської розвідки, ЗСУ вдалося стабілізувати ситуацію на фронті в Харківській області, де росіяни пішли в наступ.

Свіжі дописи

  • Новини

Укрзалізниця змінює час відкриття онлайн-продажів на міжнародні поїзди

Від завтра, 4 липня, змінюється час відкриття онлайн-продажів на міжнародні поїзди. Це необхідно для того,… Читати більше

Wednesday July 3rd, 2024
  • Новини

Удар рф по Дніпру: кількість постраждалих зросла до 53

Кількість постраждалих унаслідок комбінованої ранкової атаки Росії по Дніпру зросла до 53. Про це повідомив… Читати більше

Wednesday July 3rd, 2024
  • Новини

Помічниця Тищенка створила громадську організацію однойменну до ТСК Верховної Ради: “Чесно”

Помічниця Миколи Тищенка Евеліна Андрієвська у червні 2023 року створила громадську організацію «ТСК Нацресурс». Вона… Читати більше

Wednesday July 3rd, 2024
  • Новини

Майже 29 млн грн незаконних статків виявило НАЗК у ексзаступника Генпрокурора Вербицького

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) виявило, що в колишнього заступника генпрокурора України Дмитра Вербицького… Читати більше

Wednesday July 3rd, 2024
  • Новини

Біжу за тих, хто в берцях, 2.0: на ВДНГ відбудеться благодійний забіг

7 липня на ВДНГ відбудеться другий благодійний забіг від благодійного фонду "Гуркіт" "Біжу за тих,… Читати більше

Wednesday July 3rd, 2024
  • Новини

Наприкінці липня відключень світла стане менше: в Укренерго прогнозують покращення ситуації

Зменшення обсягів відключень електрики прогнозується наприкінці липня, коли очікується вихід із ремонтів генеруючого обладнання, що покращить ситуацію… Читати більше

Wednesday July 3rd, 2024

Цей сайт використовує Cookies.