fbpx
Сьогодні
Відео 21:21 26 Тра 2024

Ми бачимо кожну точку концентрації військ рф, - Зеленський назвав найгарячіший напрямок на фронті

Фото: Офіс Президента

Президент Володимир Зеленський заявив, що українці бачать кожну точку концентрації російських військ. Наразі найбільш гарячий напрямок – Покровський, однак на півночі Харківщини ворог не полишає спроб атакувати.

Про це йдеться у вечірньому відеозверненні Президента, оприлюдненому у Фейсбуці, передає Рубрика.

"Увесь день сьогодні у Харкові триває розбір завалів на місці влучання російських бомб по гіпермаркету – будівля вщент згоріла. Станом на цей час відомо про загибель 14 людей. Мої співчуття всім рідним та близьким. Загальне число загиблих може бути більшим – після пожежі потрібні ще додаткові експертизи, додаткова робота, щоб дати повну інформацію про загиблих. Число поранених – більше 40", – зазначив Зеленський.

За його словами, кожному надається необхідна допомога. До робіт на місці цього російського теракту залучені, як і потрібно, всі необхідні служби:

  • ДСНС,
  • поліція,
  • психологи,
  • необхідна техніка.

Допомагає обласна і міська влади.

Зеленський подякував кожному й кожній, хто "підтримує людей і підтримує наш Харків".

"Багато лідерів, представників держав і міжнародних організацій, громадських діячів висловились зі співчуттям Україні та Харкову, засудили російський терор. І важливо, щоб таке засудження привело до цілком справедливих наслідків. Щоб нарешті в нас з'явилось достатньо систем ППО для захисту України, наших міст. І щоб у партнерів з'явилась достатня рішучість для превентивного захисту від російських терористів так, як били б по будь-яких інших терористах – знищуючи їх до того, як вони почнуть знищувати життя", – наголосив Зеленський.

Глава держави звернувся до іноземних партнерів:

"Ми бачимо кожну точку концентрації російських військ. Знаємо всі райони запуску російських ракет і бойових літаків. Знищити цю терористичну силу, а отже, врятувати тисячі життів і гарантовано зупинити розширення війни – це суто політичне рішення. Рішення, яке потрібно ухвалити".

Він підкреслив:

"Будемо працювати з партнерами й заради того, щоб прискорити та збільшити постачання F-16 для України. Це теж додасть нам захисту і від терористичних ударів по наших містах, і від тиску російської армії на фронті".

Зеленський повідомив, що сьогодні говорив з головнокомандувачем ЗСУ генералом Сирським:

"За цей день найбільш гарячий напрямок – Покровський на Донеччині.

Але й на Харківщині, зокрема в районах Вовчанська та Липців, окупант не полишає спроб атакувати.

Наші підрозділи, наші воїни роблять величезну справу – стримують цей російський тиск і знов доводять, що російські божевільні можуть планувати різне проти України, але стійкість українців, сміливість наших воїнів дійсно вирішує все на цій війні".

Президент також подякував українським воїнам:

"І сьогодні, у День Києва, я хочу подякувати всім нашим воїнам, кожному й кожній, хто захистив нашу столицю, хто допомагав, додавав сил, волонтерив і, захистивши Київ, захистив усю нашу державу. Дякую вам!"

Як повідомили в Генштабі ЗСУ, на Куп'янському напрямку активність ворога сьогодні зросла майже вдвічі.

"Російські окупанти докладають максимум зусиль, щоб прорвати нашу оборону. Різко, майже в два рази протягом дня, зросла активність ворога на Куп'янському напрямку. Не спадає вона і на Покровському", – розповіли в Генштабі.

Нагадаємо, за даними британської розвідки, ЗСУ вдалося стабілізувати ситуацію на фронті в Харківській області, де росіяни пішли в наступ.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: