fbpx
Сьогодні
19:23 26 Тра 2024

Президентка Європейської комісії закликає інвестувати в оборону Євросоюзу

Глава Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн заявила про необхідність більше допомагати Києву та інвестувати в спільні європейські оборонні проєкти, підвищувати обороноздатність ЄС.

Про це вона заявила в неділю в інтерв'ю Німецькому радіо — Deutschlandfunk, передає Рубрика.

"Той, хто говорить і діє як Путін, не хоче миру, але буде рухатися далі. І тому так важливо, щоб ми постійно підтримували Україну та зміцнювали власну обороноздатність, адже якщо ми маємо зберегти мир на нашому континенті, то ми маємо інвестувати в оборону", – сказала колишня глава Міноборони ФРН.

Фон дер Ляєн нагадала про постійні гібридні атаки путіна, починаючи з газового шантажу і до нещодавніх провокацій – викрадення світлових буїв на кордоні з Естонією, використання мігрантів, спроби розділити європейські суспільства та посіяти антиєвропейські настрої за допомогою соціальних мереж.

"Ми зрозуміли, що маємо підтримувати Україну стільки часу й так послідовно, скільки їй потрібно, щоб захистити себе, але ми також маємо вдосконалювати нашу власну обороноздатність, а це означає більше інвестувати в оборону, інвестувати краще разом", — наголосила фон дер Ляєн.

Раніше Урсула фон дер Ляєн під час дебатів "Eurovision Debate 2024" серед кандидатів на посаду керівника Єврокомісії заявила, що демократичні сили у новому складі Європарламенту, який буде сформований за підсумками європейських виборів у червні цього року, мають чітко визначити ключові принципи політичної співпраці, та не дозволити ультраправим партіям зруйнувати Європу.

"Дуже важливим є встановити чіткі принципи, з ким з-поміж членів Європарламенту ми хотіли б співпрацювати. Для цього є три критерії. Перший – вони (політичні сили – ред.) мають бути проєвропейськими. Друге – вони мають бути проукраїнськими, що означає, – антипутінськими. І третє – вони мають виступати за верховенство права", – наголосила фон дер Ляєн.

Також вона пообіцяла дати відсіч прихильникам російського диктатора володимира путіна.

За її словами, "друзі путіна" у Європі намагаються "переписати історію" та "викрасти майбутнє" європейців під виглядом популістів чи демагогів. Йдеться про ультраправі партії в Європі.

"Незалежно від того, чи це AfD у Німеччині, Assemblement National у Франції, Konfederacja у Польщі чи інші. Назви можуть бути різними, але мета та сама: вони топчуть наші цінності та хочуть викрасти наше майбутнє. У наступні дні, тижні та місяці наше завдання – дати відсіч", – наголосила вона.

Урсула фон дер Ляйєн – провідна кандидатка від правоцентристської Європейської народної партії (ЄНП) на виборах до Європарламенту. Вибори до Європарламенту заплановані на 6-9 червня 2024 року. Вони стануть першими після виходу Британії зі складу ЄС.

У лютому чинна президентка Європейської Комісії Урсула фон дер Ляєн оголосила про намір вдруге очолити Єврокомісію як кандидатка від Християнсько-демократичного союзу Німеччини (ХДС).

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: