fbpx
Сьогодні
20:55 26 Тра 2024

Генштаб: на Куп'янському напрямку майже вдвічі зросла активність військ рф

Фото: Фейсбук / Генштаб ЗСУ

З початку доби, 26 травня, на фронті вже було зафіксовано 83 бойових зіткнень. Водночас на Куп'янському напрямку активність ворога сьогодні зросла майже вдвічі.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на актуальне зведення Генштабу ЗСУ.

Атаки російської армії

"Російські окупанти докладають максимум зусиль, щоб прорвати нашу оборону. Різко, майже в два рази протягом дня, зросла активність ворога на Куп'янському напрямку. Не спадає вона і на Покровському", – розповіли в Генштабі.

Ситуація на напрямках фронту

  • На Харківському напрямку ситуація без особливих змін. Ворог продовжує спроби покращити тактичне положення у районах Вовчанська і Липців. Біля останнього вдарив ще трьома КАБами. Загалом на півночі Харківської області сьогодні окупанти скинули уже 22 керовані авіабомби.
  • На Куп'янському напрямку продовжуються шість бойових зіткнень із 21 з початку дня. Ворожі штурмові дії тривають в районах Новоєгорівки, Петропавлівки, Берестового та Греківки. Окупанти не припиняють авіаударів – ще два відбулося по територіях поблизу Богуславки і Шийківки.
  • На Лиманському напрямку триває бій в районі Тернів. Ситуація контрольована.
  • На Покровському напрямку наразі відбулося вже 31 бойове зіткнення. Противник, за підтримки авіації, спрямовує основні зусилля в районах населених пунктів Новоолександрівка, Сокіл та Уманське. Також завдав три авіаудари біля Скучного та Новоселівки Першої.
  • На Времівському напрямку ворог продовжує бити керованими авіабомбами та некерованими авіаракетами, біля Старомайорського, Урожайного і Ольгівського. Кількість боєзіткнень не змінилася.

На решті напрямків обстановка суттєвих змін не зазнала.

Успіхи українських військових

"Українські війська вживають заходів для утримання позицій та нищать наступальний потенціал ворога", – розповіли в Генштабі.

Як повідомлялось, протягом минулої доби, 25 травня, Сили оборони ліквідували ще понад 1100 загарбників, таким чином загальні втрати російських військ з початку повномасштабного вторгнення в живій силі склали майже 501 200 солдатів.

Також минулої доби воїни-зенітники окремої механізованої бригади імені генерал-хорунжого Марка Безручка на Донецькому напрямку збили черговий російський літак Су-25.

Нагадаємо, за даними британської розвідки, ЗСУ вдалося стабілізувати ситуацію на фронті в Харківській області, де росіяни пішли в наступ.

У розвідці додають, що війська рф, ймовірно, контролюють село Бугруватка на півночі Харківської області й намагаються встановити контроль над сусідньою переправою через річку Сіверський Донець. Це загрожує флангу та тилу українських сил, що обороняються у самому Вовчанську.

Також російська армія атакує у напрямку села Липці, але істотного прогресу немає.

А у Козачих Лагерях на лівобережжі Херсонської області знову майорить український прапор. Його підняли морські піхотинці однієї з бригад, таким чином давши відповідь на ворожу ІПСО про те, що ЗСУ "вийшли з Кринок".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: