fbpx
Сьогодні
15:33 26 Тра 2024

Генерал США: Україна мала отримати літаки F-16 ще два роки тому

Фото: Вікіпедія

Україна повинна була отримати літаки F-16 два роки тому, та на сьогодні вона повинна готуватися до використання цих винищувачів.

Про це розповів генерал-лейтенант запасу Повітряних Сил США Девід Дептула в інтерв'ю АрміяInform.

"Україна мала отримати F-16 ще два роки тому… Але це вже в минулому… Україні потрібно готуватися до використання цих літаків у тій кількості, яку вона отримує зараз", – сказав американський генерал.

Дептула вважає, що F-16 посилять Повітряні сили ЗСУ, однак їх кількість має значення.

Зі слів військового, чим більше літаків F-16 і кращі версії Україна зможе отримати, тим сильнішими будуть ЗСУ в майбутньому.

"Країни-партнери повинні збільшити кількість винищувачів F-16, що надаються Україні; повинні надати вдосконалені блоки F-16, а також сучасне озброєння для F-16. Це стане продовженням посилення спроможностей Повітряних сил", – заявив генерал США.

Що відомо про винищувачі F-16 для України

У кінці березня міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна має отримати західні винищувачі F-16, згідно з раніше встановленими планами та графіками.

Також варто додати, що українські пілоти, які навчаються на бойових літаках F-16 у Данії та Сполучених Штатах, вже відпрацьовують завдання, які перед ними стоятимуть в Україні, зокрема – удари по шахедах та ракетах.

Своєю чергою речниця Національної гвардії Аризони Ерін Ханніган повідомила, що перша група українських льотчиків вже завершила навчання на бойових літаках F-16 на військовій базі в Аризоні, що в Сполучених Штатах Америки.

Відзначимо, що коаліція винищувачів передасть Україні "значну кількість" бойових літаків F-16. Вони будуть оснащені найновішим озброєнням та зможуть бити за лінією фронту.

Водночас за словами президента Володимира Зеленського, Україна потребує щонайменше 120-130 винищувачів F-16. Це дозволить повністю контролювати небо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: