fbpx
Сьогодні
18:59 26 Тра 2024

Для харків’ян, які потребують психологічної підтримки, працює гаряча лінія, - Зеленська

Дружина Президента Олена Зеленська повідомила, що для жителів Харкова, які потребують психологічної підтримки, працює гаряча лінія Харківської регіональної психологічної служби.

Про це перша леді написала у Телеграмі, передає Рубрика.

"Прицільна підступність. Саме так можна визначити дії росіян, які обстріляли серед білого дня гіпермаркет із сотнями людей. Це не помилка ворожого корегувальника – вони навмисно стріляли у цивільних харків'ян. Уже є дані про 44 постраждалих. Та поки триває рятувальна операція, на місці влучання працюють також фахівці, які рятують ментальне здоров'я, – психологи ДСНС і Нацполіції", – зазначила Зеленська.

За її словами, вчора, як і щоразу після обстрілів, вони визначали серед сотень людей, кому насамперед потрібна підтримка. Стабілізували їхній стан, а у разі необхідності – супроводжували до психотерапевтів стаціонарних медзакладів.

"Вони допомагають не лише потерпілим від ракетного удару, а й своїм колегам: під час загрози повторних обстрілів кільком десяткам рятувальників і поліцейським була надана психологічна підтримка. Таких фахівців лише в системі МВС уже понад 160 тисяч. На місці прильоту вони знаходять потрібні слова, щоб людина не втратила відчуття реальності та в неї не розвинулися розлади, які можуть стати хронічними. Цього психологи навчилися в межах Всеукраїнської програми ментального здоров'я "Ти як?"", – підкреслила Зеленська.

Усі, хто потребує підтримки, можуть звертатися до Харківської регіональної психологічної служби, організованої в межах Всеукраїнської програми ментального здоров'я.

Телефони гарячої лінії: 0-800-300-823 та 068-071-99-29.

Способи підтримки та самодопомоги можна знайти також на платформі "Ти як?" за посиланням: www.HowAreU.com

"Бути поруч, коли важко, завжди відгукуватися на прохання по допомогу – це і є наша українська стійкість. Дякую кожному й кожній, хто в такі складні моменти цю стійкість плекає", – наголосила Зеленська.

Як повідомляла Рубрика, кількість загиблих від російського бомбового удару по гіпермаркету "Епіцентр" у Харкові зросла до 16.

Наразі за результатами експертизи ДНК поліція ідентифікувала тіла десятьох громадян, які загинули внаслідок російського бомбового удару.

Серед загиблих – 12-річна дівчинка, яка була відвідувачем закладу торгівлі.

"Ідентифікували вже 10 осіб, вісім з яких – за допомогою ДНК-тестів. Серед загиблих – 12-річна дівчинка та її мати. Вісім людей – вважаються зниклими безвісти", – написав Синєгубов.

За його словами, працівники ДСНС розібрали близько 30% завалів. Вони призупиняють роботи під час сигналів повітряної тривоги, побоюючись, що окупант застосує тактику подвійних ударів.

У поліції зазначили, що роботи по розбору завалів не припиняються. Зі згарища вилучені фрагменти тіл, їх ідентифікація триває.

Постраждали 44 людини, з яких 14 жінок і 30 чоловіків.

На місці трагедії розгорнуто роботу штабу слідчого управління поліції та криміналістична лабораторія. Криміналісти відібрали 15 зразків букального епітелію у родичів загиблих.

У поліції нагадали що, всі, хто втратив зв'язок з близькими, можуть звернутися за телефонами поліції +380934943162 або 102. Ідентифікація тіл триває.

Що відомо про обстріл гіпермаркету в Харкові 25 травня

25 травня, близько 16:00 у Харкові пролунав вибух, після чого мер міста Ігор Терехов повідомив про можливий приліт у спальному районі міста. Пізніше з'ясувалося, що росіяни ударили двома КАБами по будівельному гіпермаркеті. 

Відомо що до 16 зросла кількість загиблих унаслідок російського удару по гіпермаркету "Епіцентр" у Харкові.

Міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський заявив, що російський удар по гіпермаркету у Харкові виразно демонструє відсутність прагнень до миру у путіна.

Своєю чергою в Європейському Союзі, ПАРЄ та ООН засудили російський терористичний ракетний удар по Харкову, що відбувся 25 травня.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: