Данія запропонувала план для інтеграції України в європейську оборонку

Міністр оборони Данії Троельс Лунд Поульсен ініціював спільне звернення до ЄС разом з колегами з Швеції, Фінляндії, Нідерландів, Естонії, Литви, Латвії та Польщі щодо інтеграції України в європейський оборонно промисловий комплекс.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на прес-службу Міністерства оборони Данії.

У спільному листі до Європейської комісії, Спільної зовнішньополітичної служби ЄС, Європейського оборонного агентства та інших європейських країн міністри оборони запропонували чотири напрямки співпраці ЄС з оборонною промисловістю України.

"Разом із сімома іншими міністрами оборони ми плануємо якомога швидше підготувати план дій ЄС щодо інтеграції України в європейську оборонну промисловість. Серед іншого, він має забезпечити доступ України до програм ЄС з оборонної промисловості та оборонних інновацій. Посилена українська оборонна промисловість має важливе значення для України – і для нашої безпеки постачання в Європі", – заявив міністр оборони Данії.

Також у листі наголошується на необхідності розбудови потужностей з технічного обслуговування на місцевому рівні в Україні через промислове партнерство та цілеспрямвані зусилля.

Як нагадав Поульсен,Данія була першою країною ЄС, яка оголосила, що буде інвестувати напряму в український ОПК.

"Це беззастережно зміцнить Україну, якщо більше країн ЄС підтримають данські інвестиції та наслідуватимуть наш приклад", – заявив Поулсен.

Нагадаємо, на початку травня український міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав ЄС до спільного з Україною оборонно-промислового комплексу. Як пояснював міністр, це допоможе уникнути проблем, які виникають через використання різних видів зброї та боєприпасів.

А в середині травня ЗМІ дізналися, що Євросоюз розробив власну угоду про гарантії безпеки для України, яка, серед іншого, передбачає співпрацю в оборонній промисловості.

Нагадаємо, на початку березня Європейська комісія представила першу в історії Європейську оборонно-промислову стратегію на рівні Євросоюзу, яка передбачає тісне залучення України.

Окрім того, тоді ж Європейська комісія запропонує Євросоюзу способи стимулювати свою оборонну промисловість, щоб вона могла перейти в "режим військової економіки" у відповідь на вторгнення росії в Україну.

Що відомо про нарощування виробництва озброєння в Україні

Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, у наступному році в Україні планують суттєво наростити виробництво різного виду озброєнь: пріоритетом будуть ракети та боєприпаси для засобів протиповітряної оборони.

Наразі для роботи в оборонному комплексі України залучено близько 300 тисяч осіб.

В Україні у 2024 році планують виготовити 1 мільйон FPV дронів, понад 10 тисяч ударних дронів середньої дальності польоту та понад тисячу дронів із дальністю від 1 000 км.

Варто додати, що Україна та Бельгія планують створити спільне виробництво озброєння.

Окрім того, німецький виробник зброї Rheinmetall планує створити в Україні щонайменше чотири заводи, про що повідомив керівник Rheinmetall під час презентації результатів роботи компанії за 2023 рік.

Ще раніше повідомляли, що ДК "Укроборонпром" разом з польською компанією Polska Grupa Zbrojeniowa будуть разом виробляти танкові снаряди калібру 125 мм. Відповідну домовленість Україна та Польща підписали 5 квітня цього року.

До того ж Україна разом з однією з країн НАТО почала виробляти 122-мм артилерійські снаряди. Першу партію боєприпасів вже відправили на фронт.

Також АТ "Українська оборонна промисловість" підписало меморандум про співпрацю з провідною німецькою компанією Dynamit Nobel Defence.

Свіжі дописи

  • Новини

Верховний суд США визнав імунітет експрезидента Трампа у справі про штурм Капітолія

Верховний суд США сьогодні, 1 липня, постановив, що кандидат у президенти Дональд Трамп може претендувати на імунітет… Читати більше

Monday July 1st, 2024
  • Новини

Пропуск українських вантажівок через кордон Польщі відновлюється без жодних дозволів

Митна та прикордонна служби Польщі не вимагатимуть від українських перевізників жодних дозволів на двосторонні перевезення.… Читати більше

Monday July 1st, 2024
  • Новини

Рух “Чесно”: Тищенко майже рік ходив із перевірками від неіснуючої ТСК

Народний депутат Микола Тищенко майже рік здійснював перевірки від тимчасово-слідчої комісії з вирубки лісів «Нацресурс»,… Читати більше

Monday July 1st, 2024
  • Новини

З ТОТ Херсонщини на Україну вдалось повернути 9 дітей

На підконтрольну територію України вдалось повернути дев’ятеро дітей із тимчасово окупованих громад Херсонської області. Про… Читати більше

Monday July 1st, 2024
  • Новини

На півдні протягом місяця окупанти втратили 58 плавзасобів, – речник

Російська армія за місяць втратили 58 плавзасобів на півдні України. Про це повідомив речник ВМС ЗСУ Дмитро… Читати більше

Monday July 1st, 2024
  • Новини

Укрпошта з 1 липня підвищила вартість послуг на відправлення по Україні

АТ "Укрпошта" з 1 липня збільшує тарифи “Укрпошта. Стандарт” і “Укрпошта. Експрес” у середньому на… Читати більше

Monday July 1st, 2024

Цей сайт використовує Cookies.