fbpx
Сьогодні
12:41 25 Тра 2024

Відключення світла можуть подовжити: в "Укренерго" змінили графіки на 25 травня

Фото: З відкритих джерел

25 травня графіки відключень світла у всіх областях країни будуть діяти довше. Також енергетики дають гірші прогнози щодо споживання електроенергії для Києва.

Про це пише Рубрика, посилаючись на гендиректора енергетичної компанії Yasno Сергія Коваленка у Facebook та ДТЕК.

"На цей раз "Укренерго" для Києва дає коригування в гіршу сторону", – зазначив він.

За словами гендиректора Yasno, відключення світла у Києві сьогодні, 25 травня, будуть тривати у період з 20:00 до 24:00, що на дві години довше, ніж планувалося.

Покриття потреб у столиці тримається на рівні 80%, що на 7% менше за прогноз.

ДТЕК підтверджує, що графіки відключень світла у Києві, Київській, Одеській, Донецькій та Дніпропетровській областях діятимуть з 20:00 до 24:00.

Нагадаємо, Міністерство енергетики зранку 25 травня повідомило, що ввечері в Україні можливі відключення світла за графіками. Планувалося, що обмеження будуть введені з 20:00 до 22:00.

Ситуація з постачанням електроенергії в Україні

Відключення електроенергії здійснюються внаслідок агресивних атак росії на енергетичну інфраструктуру України протягом останніх місяців.

Внаслідок цих атак ворог завдав значної шкоди українській теплоенергетиці, пошкоджено низку теплових електростанцій та теплоелектроцентралей.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль закликав громадян України ощадливо використовувати електроенергію. Він зазначив, що це має стати новою звичкою та новою нормою для всіх.

Зазначимо, що побутова енергоефективність означає, що людина використовує менше енергії для потреб, але не обмежує їх.

Крім того, Міністерству енергетики та «Укренерго» надано доручення розробити проєкт відповідної урядової постанови щодо справедливих графіків вимкнень споживачів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: