fbpx
Сьогодні
Відео 08:30 25 Тра 2024

Уночі окупанти атакували ракетами Харків: влучили по освітньому закладу міста

Фото: ДСНС

У ніч на 25 травня у Харкові внаслідок ворожого ракетного удару була зруйновна майстерня освітнього закладу та значно постраждала основна будівля ліцею. До того ж були понівечені десятки автомобілів, постраждав супермаркет та кілька багатоповерхівок.

Про це пише Рубрика, посилаючись на очільника Харкова Ігоря Терехова, голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, Харківську обласну прокуратуру.

Уночі в низці областей була оголошена повітряна тривога через загрозу ворожих ударів із застосуванням балістичного озброєння. У Харкові пролунала серія вибухів.

Вибух в районі міста пролунав близько 00:35.

"У місті гучно. Будьте обережні!", зазначив Терехов.

Приблизно через десять хвилин в місті пролунали ще вибухи.

"Серія вибухів у Харкові", – розповів Терехов.

Пізніше міський голова зазначив, що окрім навчального закладу, через ворожий удар також постраждав житловий будинок та кілька автівок.

"Внаслідок прильотів по Слобідському району частково зруйнований ліцей. Пошкоджена прилегла багатоповерхівка, а також кілька авто", – розповів він.

У мерії додали, що даних щодо можливих загиблих та постраждалих в результаті російського обстрілу наразі немає.

Згодом вранці очільник міста уточнив дані щодо наслідків ворожого обстрілу.

Голова Харкова повідомив, що окупанти вдарили по освітньому обʼєкту в Слобідському районі, де внаслідок влучання ракети С-300 було зруйновано:

  • майстерню освітнього закладу,
  • 31 автомобіль,
  • також частково зруйновано основну будівлю закладу,
  • крім того, були вибиті шибки у кількох багатоповерхівках навколо,
  • ще постраждав супермаркет поблизу.

"Інформація щодо загиблих та поранених не надходила", – розповів мер.

У прокуратурі додали, що російські окупанти для обстрілу Харкову та району застосували балістичні ракети, попередньо завдаючи ударів з С-300. 

Також правоохоронці показали відео щодо наслідків атак. Зафіксовані влучання по будівлі ліцею, в промисловій зоні та на відкритій місцевості.

"У Слобідському районі одне влучання зафіксовано по будівлі ліцею, інше в промисловій зоні. Без травмованих. Пошкоджено 15 приватних автомобілів та фасад 9-поверхового житлового будинку.

У Харківському районі 2 влучання на відкритій місцевості. Травмованих немає", наголосили у прокуратурі.

Нагадаємо, що дані Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні (ММПЛУ) свідчать, що щонайменше 35 цивільних осіб загинули та 137 зазнали поранень у Харківській області після того, як російські збройні сили розпочали наступ 10 травня.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: