fbpx
Сьогодні
Фото, відео 18:54 25 Тра 2024

Удар по гіпермаркету в Харкові: 2 загиблих, щонайменше 25 поранених, 11 співробітників не виходять на звʼязок

Фото: ДСНС України

Російські окупанти сьогодні, 25 травня, обстріляли гіпермаркет "Епіцентр" в Харкові. Внаслідок терористичного удару почалася масштабна пожежа, кількість загиблих та поранених збільшується.

Про це повідомляє Рубрика.

Як повідомили в адміністрації торгового центру, після оголошення повітряної тривоги персонал зробив все можливе задля якнайшвидшої евакуації відвідувачів та співробітників. Проте два удари по центральній частині будівлі відбулися за лічені хвилини після отримання сигналу про небезпеку.

Харків обстріл

Фото: ДСНС України

"На цей момент відомо про двох загиблих працівників торгового центру. Ще 11 працівників ТЦ не виходять на зв'язок. Дані про кількість постраждалих відвідувачів уточнюються. На місці події працюють рятувальники та пожежники", – повідомили в компанії.

Голова Харківської ОДА Олег Синєгубов розповів:

"Дві людини загинули. Це чоловіки, які працювали в гіпермаркеті. Щонайменше 25 – поранено. Частина персоналу гіпермаркету наразі ще розшукується. Дані оновлюються», – повідомив Синєгубов.

У Харківській облпрокуратурі зазначили, що російська армія вдарила по місту двома УМПБ Д30-СН. Удари були завдані з території Бєлгородської області рф.

«Одинадцять співробітників гіпермаркету не виходять на звʼязок. Рятувальні роботи тривають. На місці працюють прокурори та слідчі поліції з метою фіксації воєнного злочину. Розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 438 КК України», – зазначили в прокуратурі.

Харків обстріл

Фото: ДСНС України

Харків обстріл

Фото: ДСНС України

Харків обстріл

Фото: ДСНС України

Обстріл гіпермаркету в Харкові

Близько 16:00 у Харкові пролунав вибух, після чого мер міста Ігор Терехов повідомив про можливий приліт у спальному районі міста. Пізніше з'ясувалося, що росіяни ударили двома КАБами по будівельному гіпермаркеті. Як видно з фото та відео в соцмережах, йдеться про Епіцентр.

Наразі відомо про 2 загиблих та 11 постраждалих, але багато людей вважаються зниклими безвісти.

Як повідомив Зеленський, у будівельному гіпермаркеті, який росіяни обстріляли сьогодні КАБами у Харкові, могли перебувати понад 200 людей.

Знищений ТЦ у Харкові відкрили у 2014 році. Його загальна площа складала 13 300 м². Це не перший об'єкт «Епіцентру», який атакували росіяни. Раніше ворог повністю зруйнував шість торгових центрів компанії в Маріуполі, Чернігові, Бучі, Харкові, Херсоні та Нікополі. Ще частина об'єктів мережі припинила роботу через активні бойові дії, постійні обстріли та окупацію.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: