Новини

У партнерів України є два способи запобігти таким ударам: Кулеба після атаки росіян на Харків

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що посилення української ППО і дозвіл завдавати удари по військових цілях в рф є найкращим способом запобігти російським атакам.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, повідомляє Рубрика, посилаючись на публікацію в соцмережі X.

«путін може поширювати будь-яку брехню, але ось його дії: варварські воєнні злочини проти мирного населення. Великий гіпермаркет в Харкові. Субота. Жахливий удар, щоб забезпечити максимальні втрати. Він не може окупувати Харків, тому намагається його вбити. У партнерів України є два способи запобігти таким ударам. Перше: більше Patriot та інших систем ППО для України. Друге: Україна збиває російські військові літаки перед тим, як вони скидатимуть бомби на Харків та інші міста й громади», – написав він.

Кулеба також закликав світ забезпечити Україну додатковою протиповітряною обороною та підтримати українські удари по військових об'єктах у Росії.

«Дійте зараз», – наголосив він.

Нагадаємо, Міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський заявив, що російський удар по гіпермаркету у Харкові виразно демонструє відсутність прагнень до миру у путіна.

Обстріл гіпермаркету в Харкові

Близько 16:00 у Харкові пролунав вибух, після чого мер міста Ігор Терехов повідомив про можливий приліт у спальному районі міста. Пізніше з'ясувалося, що росіяни ударили двома КАБами по будівельному гіпермаркеті. Як видно з фото та відео в соцмережах, йдеться про Епіцентр.

Наразі відомо про 2 загиблих та 11 постраждалих, але багато людей вважаються зниклими безвісти.

Як повідомив Зеленський, у будівельному гіпермаркеті, який росіяни обстріляли сьогодні КАБами у Харкові, могли перебувати понад 200 людей.

На цей момент відомо про двох загиблих. Це чоловіки, які працювали в гіпермаркеті. Щонайменше 25 – поранено. Ще 11 працівників ТЦ не виходять на зв'язок.

Знищений ТЦ у Харкові відкрили у 2014 році. Його загальна площа складала 13 300 м². Це не перший об'єкт «Епіцентру», який атакували росіяни. Раніше ворог повністю зруйнував шість торгових центрів компанії в Маріуполі, Чернігові, Бучі, Харкові, Херсоні та Нікополі. Ще частина об'єктів мережі припинила роботу через активні бойові дії, постійні обстріли та окупацію.

Після цього росіяни також ударили по центральній частині Харкова, влучивши в район житлової забудови. Наразі є інформація про щонайменше 13 постраждалих, серед яких підліток.

Свіжі дописи

  • Новини

На Донеччині ворог обстріляв Українськ, є загиблі та поранені: на Цукурине скинув авіабомбу

Війська рф вранці 1 липня обстріляли Українськ на Донеччині - щонайменше двоє загиблих, восьмеро поранених.… Читати більше

Monday July 1st, 2024
  • Новини

Угорщина з 1 липня перебрала головування в Раді ЄС

Від сьогодні, 1 липня, Угорщина прийняла естафету у Бельгійського головування в ЄС, та перебрала на… Читати більше

Monday July 1st, 2024
  • Новини

Аналітики ISW заявили, що Захід повинен зруйнувати путінську теорію перемоги, бо апетити зростатимуть

Теорія перемоги російського диктатора володимира путіна, відповідно до якої російська федерація зможе здійснювати повзуче просування… Читати більше

Monday July 1st, 2024
  • Новини

Планували захопити Верховну Раду: у Києві правоохоронці затримали групу людей

Співробітники правоохоронних органів затримали групу людей, яка 30 червня готувала провокації в столиці. Під час… Читати більше

Monday July 1st, 2024
  • Новини

Росіяни скаржаться на масовану атаку дронів: у Брянській, Курській і Бєлгородській областях звітують про роботу ППО

Російське міноборони заявило, що у ніч проти 1 липня їхня ППО нібито збила 36 українських… Читати більше

Monday July 1st, 2024
  • Новини

Вибори в парламент Франції: результати першого туру голосувань

У першому турі парламентських виборів у Франції перемогу здобуло "Національне об'єднання". Політсила президента Еммануеля Макрона… Читати більше

Monday July 1st, 2024

Цей сайт використовує Cookies.