fbpx
Сьогодні
20:47 25 Тра 2024

У партнерів України є два способи запобігти таким ударам: Кулеба після атаки росіян на Харків

Фото: AP

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що посилення української ППО і дозвіл завдавати удари по військових цілях в рф є найкращим способом запобігти російським атакам.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, повідомляє Рубрика, посилаючись на публікацію в соцмережі X.

«путін може поширювати будь-яку брехню, але ось його дії: варварські воєнні злочини проти мирного населення. Великий гіпермаркет в Харкові. Субота. Жахливий удар, щоб забезпечити максимальні втрати. Він не може окупувати Харків, тому намагається його вбити. У партнерів України є два способи запобігти таким ударам. Перше: більше Patriot та інших систем ППО для України. Друге: Україна збиває російські військові літаки перед тим, як вони скидатимуть бомби на Харків та інші міста й громади», – написав він.

Кулеба також закликав світ забезпечити Україну додатковою протиповітряною обороною та підтримати українські удари по військових об'єктах у Росії.

«Дійте зараз», – наголосив він.

Нагадаємо, Міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський заявив, що російський удар по гіпермаркету у Харкові виразно демонструє відсутність прагнень до миру у путіна.

Обстріл гіпермаркету в Харкові

Близько 16:00 у Харкові пролунав вибух, після чого мер міста Ігор Терехов повідомив про можливий приліт у спальному районі міста. Пізніше з'ясувалося, що росіяни ударили двома КАБами по будівельному гіпермаркеті. Як видно з фото та відео в соцмережах, йдеться про Епіцентр.

Наразі відомо про 2 загиблих та 11 постраждалих, але багато людей вважаються зниклими безвісти.

Як повідомив Зеленський, у будівельному гіпермаркеті, який росіяни обстріляли сьогодні КАБами у Харкові, могли перебувати понад 200 людей.

На цей момент відомо про двох загиблих. Це чоловіки, які працювали в гіпермаркеті. Щонайменше 25 – поранено. Ще 11 працівників ТЦ не виходять на зв'язок.

Знищений ТЦ у Харкові відкрили у 2014 році. Його загальна площа складала 13 300 м². Це не перший об'єкт «Епіцентру», який атакували росіяни. Раніше ворог повністю зруйнував шість торгових центрів компанії в Маріуполі, Чернігові, Бучі, Харкові, Херсоні та Нікополі. Ще частина об'єктів мережі припинила роботу через активні бойові дії, постійні обстріли та окупацію.

Після цього росіяни також ударили по центральній частині Харкова, влучивши в район житлової забудови. Наразі є інформація про щонайменше 13 постраждалих, серед яких підліток.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: