Новини

Глава МЗС Чехії закликав не вестися на “кремлівські казки про мир”

Вчора російський диктатор володимир путін "сигналізував" про нібито бажання миру, а сьогодні росія ударила по гіпермаркету "Епіцентр" в Харкові. Тому не потрібно вестись на російські "казки про мир".

Про це заявив міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський, повідомляє Рубрика, посилаючись на публікацію в соцмережі X.

"П'ятниця – кремлівський цар нібито сигналізує, що хоче миру. Субота – бомбардування гіпермаркету, повного цивільних. Не ведіться на кремлівські казки. На зустрічі міністрів НАТО в Празі я буду просити своїх колег посилити підтримку стримування російського імперіалізму", – написав Ліпавський.

Як відомо, вчора видання Reuters з посиланням на російські анонімні джерела розповіло, що Путін нібито хоче заморозити війну в Україну в межах нинішніх ліній фронту. Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба пояснив такі заяви тим, що росія хоче зірвати запланований на червень саміт миру у Швейцарії.

Обстріл гіпермаркету в Харкові

Близько 16:00 у Харкові пролунав вибух, після чого мер міста Ігор Терехов повідомив про можливий приліт у спальному районі міста. Пізніше з'ясувалося, що росіяни ударили двома КАБами по будівельному гіпермаркеті. Як видно з фото та відео в соцмережах, йдеться про Епіцентр.

Наразі відомо про 2 загиблих та 11 постраждалих, але багато людей вважаються зниклими безвісти.

Як повідомив Зеленський, у будівельному гіпермаркеті, який росіяни обстріляли сьогодні КАБами у Харкові, могли перебувати понад 200 людей.

На цей момент відомо про двох загиблих. Це чоловіки, які працювали в гіпермаркеті. Щонайменше 25 – поранено. Ще 11 працівників ТЦ не виходять на зв'язок.

Знищений ТЦ у Харкові відкрили у 2014 році. Його загальна площа складала 13 300 м². Це не перший об'єкт «Епіцентру», який атакували росіяни. Раніше ворог повністю зруйнував шість торгових центрів компанії в Маріуполі, Чернігові, Бучі, Харкові, Херсоні та Нікополі. Ще частина об'єктів мережі припинила роботу через активні бойові дії, постійні обстріли та окупацію.

Свіжі дописи

  • Новини

22 ветерани незабаром викладатимуть початкову військову підготовку в школах: у чому рішення

Курс Мінветеранів та Міноборони України пройшли 22 ветерани й незабаром викладатимуть початкову військову підготовку у… Читати більше

Monday July 1st, 2024
  • Новини

Частина інформаційної операції , – Демченко про заяви Білорусі про “напруженість” на кордоні з Україною

Заяви Білорусі про нібито зростання напруженості на кордоні з Україною є черговим витком інформаційної операції,… Читати більше

Monday July 1st, 2024
  • Новини

Уряд має намір відмовитися від підвищення мінімальної зарплати й соцвиплат та прогнозує уповільнення росту економіки

Кабінет міністрів у Бюджетній декларації на 2025-2027 роки прогнозує уповільнення росту економіки у 2025 році… Читати більше

Monday July 1st, 2024
  • Новини

Генштаб ЗСУ відсьогодні переходить на триразове інформування щодо ситуації на фронті

Відсьогодні Генеральний штаб Збройних сил України переходить на триразове інформування щодо ситуації на фронті. Про… Читати більше

Monday July 1st, 2024
  • Новини

На Донеччині ворог обстріляв Українськ, є загиблі та поранені: на Цукурине скинув авіабомбу

Війська рф вранці 1 липня обстріляли Українськ на Донеччині - щонайменше двоє загиблих, восьмеро поранених.… Читати більше

Monday July 1st, 2024
  • Новини

Угорщина з 1 липня перебрала головування в Раді ЄС

Від сьогодні, 1 липня, Угорщина прийняла естафету у Бельгійського головування в ЄС, та перебрала на… Читати більше

Monday July 1st, 2024

Цей сайт використовує Cookies.