fbpx
Сьогодні
20:00 25 Тра 2024

Глава МЗС Чехії закликав не вестися на "кремлівські казки про мир"

Фото: Х / Ministerstvo zahraničních věcí

Вчора російський диктатор володимир путін "сигналізував" про нібито бажання миру, а сьогодні росія ударила по гіпермаркету "Епіцентр" в Харкові. Тому не потрібно вестись на російські "казки про мир".

Про це заявив міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський, повідомляє Рубрика, посилаючись на публікацію в соцмережі X.

"П'ятниця – кремлівський цар нібито сигналізує, що хоче миру. Субота – бомбардування гіпермаркету, повного цивільних. Не ведіться на кремлівські казки. На зустрічі міністрів НАТО в Празі я буду просити своїх колег посилити підтримку стримування російського імперіалізму", – написав Ліпавський.

Як відомо, вчора видання Reuters з посиланням на російські анонімні джерела розповіло, що Путін нібито хоче заморозити війну в Україну в межах нинішніх ліній фронту. Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба пояснив такі заяви тим, що росія хоче зірвати запланований на червень саміт миру у Швейцарії.

Обстріл гіпермаркету в Харкові

Близько 16:00 у Харкові пролунав вибух, після чого мер міста Ігор Терехов повідомив про можливий приліт у спальному районі міста. Пізніше з'ясувалося, що росіяни ударили двома КАБами по будівельному гіпермаркеті. Як видно з фото та відео в соцмережах, йдеться про Епіцентр.

Наразі відомо про 2 загиблих та 11 постраждалих, але багато людей вважаються зниклими безвісти.

Як повідомив Зеленський, у будівельному гіпермаркеті, який росіяни обстріляли сьогодні КАБами у Харкові, могли перебувати понад 200 людей.

На цей момент відомо про двох загиблих. Це чоловіки, які працювали в гіпермаркеті. Щонайменше 25 – поранено. Ще 11 працівників ТЦ не виходять на зв'язок.

Знищений ТЦ у Харкові відкрили у 2014 році. Його загальна площа складала 13 300 м². Це не перший об'єкт «Епіцентру», який атакували росіяни. Раніше ворог повністю зруйнував шість торгових центрів компанії в Маріуполі, Чернігові, Бучі, Харкові, Херсоні та Нікополі. Ще частина об'єктів мережі припинила роботу через активні бойові дії, постійні обстріли та окупацію.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: