fbpx
Сьогодні
Фото, відео 11:43 24 Тра 2024

У столиці між парком "Наталка" та островом Оболонським відкрили "міст-хвилю"

Фото: Телеграм / Віталій Кличко

У Києві офіційно відкрили новий пішохідний міст, який з'єднує рекреаційну зону столиці, острів Оболонський, з набережною Оболоні та парком "Наталка". Мер столиці Віталій Кличко оголосив про перетворення Оболонського острова на нову рекреаційну зону з пішохідним мостом, паркінгом та спортивними майданчиками.

Про це повідомив міський голова Віталій Кличко, передає Рубрика.

"Уже можна йти гуляти новою, великою рекреаційною зоною столиці – на острів Оболонський. Зʼєднує острів з набережною Оболоні та парком "Наталка" дуже гарний, унікальний з інженерної точки зору, пішохідний міст", – зазначив мерміста.

За словами Кличка, звели міст за кошти меценатів — іноземних та українських.

Фото: Телеграм / Віталій Кличко

Фото: Телеграм / Віталій Кличко

Виробником металопрокату для конструкцій мосту стало підприємство «Азовсталь». Конструкції привезли до Києва буквально за кілька тижнів до початку повномасштабної війни. А всі унікальні конструкції арки та пішохідної зони були виготовлені на заводах компанії УКРСТАЛЬ КОНСТРУКЦІЯ у м. Житомир та м. Дніпро.

Наразі підсвітку основної конструкції не вмикатимуть через складну ситуацію в енергосистемі — працюватиме тільки економне LED-освітлення перил мосту.

Фото: Телеграм / Віталій Кличко

Будівництво об'єкта розпочали ще у 2021 році. На початку повномасштабної війни його призупинили і відновили навесні минулого року.

Тоді ж розпочали облаштування рекреаційної зони відпочинку.

Проєкт на Оболонському острові

Відповідно до проєкту КМДА, пішохідний міст-хвиля має сполучати Оболонську набережну та остів Оболонський. Проєкт передбачає побудову розважального парку із пляжем, набережною з причалом для човнів на Оболонському острові.

Будівництво моста з парку "Наталка" до острова планували завершити до кінця 2021 року, але не встигли. Водночас відкриття парку планували на літо 2022 року, однак через повномасштабну війну роботи призупиняли. Тоді ж розпочали облаштування рекреаційної зони відпочинку.

У січні 2023-го стало відомо, що міст-хвилю з Оболонської набережної добудують за кошти паризької агломерації. Оболонська РДА у квітні повідомила, що запланований термін завершення будівництва – 2024 рік.

Також повідомлялось, що уряд Тайваню має намір підписати меморандум, який надасть 2,5 мільйона доларів на добудову хвилеподібного моста для пішоходів з Оболонської набережної столиці.

Нагадаємо, мер Києва Віталій Кличко опублікував ролик у Telegram, як виглядатиме нова рекреаційна зона, яка зʼєднає між собою парк "Наталка", набережну та острів Оболонський, куди вестиме новий пішохідний міст. Там, зокрема, облаштують велике укриття.

Рубрика:
Київ Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: