Травмувався під час їзди на мотоциклі: президента Чехії госпіталізували після аварії

Президент Чехії Петро Павел у четвер ввечері постраждав під час їзди на мотоциклі. Травми незначні, проте чеського лідера все ж доставили до військового госпіталю в Празі для огляду.

Про інцидент повідомила канцелярія Павела, передає Рубрика.

За даними поліції, травма сталася не на дорозі, а на закритій спортивній трасі. З цієї причини правоохоронці не розглядають інцидент як дорожньо-транспортну пригоду.

Фото: NOVINKY.CZ

Прессекретар президента Віт Коларж заявив Чеському телебаченню, що Павел, ймовірно, залишиться в лікарні кілька днів. Точного висновку медиків поки не знає.

"У будь-якому випадку це легке поранення. Ймовірно, президент буде перебувати під наглядом кілька днів. Якщо щось зміниться, ми про це абсолютно відкрито і прозоро повідомимо", — додав він.

Центральний військовий госпіталь підтвердив ввечері, що надав допомогу президенту Павелу.

За словами Коларжа, госпіталізація президента не повинна істотно вплинути на його роботу через майбутні вихідні. Наступного тижня у Павела запланована закордонна поїздка.

62-річний Петро Павел відомий своєю любов'ю до їзди на мотоциклі, яку він не полишив навіть після обрання президентом минулого року. Він є власником BMW GS1250.

Фото: Фейсбук / Петро Павел

Павел не відмовився від свого хобі коли був головою військового комітету НАТО і після обрання президентом.

Через це Павела складніше охороняти: це створює тактичні та логістичні вимоги до його охоронців. У поїздках президента Чехії супроводжують співробітники поліції на мотоциклах.

Генерал у відставці пишається хорошою фізичною підготовкою: наприклад, у лютому він стрибнув з парашутом, а під час поїздок у регіони любить здійснювати походи в гори.

У квітні президент Чехії зазнав поранення в обличчя на стрільбищі в Угерському Броді, де він побував під час дводенного візиту в Злінський край. Під час стрільби з довгого пістолета з оптикою Павел отримав невелику рвану рану біля брови, проте поранення не потребувало медичної допомоги.

Нагадаємо, під час свого візиту у квітні 2023 року до Києва лідер Чехії Петр Павел подарував президенту України Володимиру Зеленському легендарний чеський пістолет CZ 75.

Свіжі дописи

  • Новини

Генштаб ЗСУ відсьогодні переходить на триразове інформування щодо ситуації на фронті

Відсьогодні Генеральний штаб Збройних сил України переходить на триразове інформування щодо ситуації на фронті. Про… Читати більше

Monday July 1st, 2024
  • Новини

На Донеччині ворог обстріляв Українськ, є загиблі та поранені: на Цукурине скинув авіабомбу

Війська рф вранці 1 липня обстріляли Українськ на Донеччині - щонайменше двоє загиблих, восьмеро поранених.… Читати більше

Monday July 1st, 2024
  • Новини

Угорщина з 1 липня перебрала головування в Раді ЄС

Від сьогодні, 1 липня, Угорщина прийняла естафету у Бельгійського головування в ЄС, та перебрала на… Читати більше

Monday July 1st, 2024
  • Новини

Аналітики ISW заявили, що Захід повинен зруйнувати путінську теорію перемоги, бо апетити зростатимуть

Теорія перемоги російського диктатора володимира путіна, відповідно до якої російська федерація зможе здійснювати повзуче просування… Читати більше

Monday July 1st, 2024
  • Новини

Планували захопити Верховну Раду: у Києві правоохоронці затримали групу людей

Співробітники правоохоронних органів затримали групу людей, яка 30 червня готувала провокації в столиці. Під час… Читати більше

Monday July 1st, 2024
  • Новини

Росіяни скаржаться на масовану атаку дронів: у Брянській, Курській і Бєлгородській областях звітують про роботу ППО

Російське міноборони заявило, що у ніч проти 1 липня їхня ППО нібито збила 36 українських… Читати більше

Monday July 1st, 2024

Цей сайт використовує Cookies.