fbpx
Сьогодні
Фото 09:22 24 Тра 2024

Травмувався під час їзди на мотоциклі: президента Чехії госпіталізували після аварії

Фото: Олександр Брамський/Суспільне

Президент Чехії Петро Павел у четвер ввечері постраждав під час їзди на мотоциклі. Травми незначні, проте чеського лідера все ж доставили до військового госпіталю в Празі для огляду.

Про інцидент повідомила канцелярія Павела, передає Рубрика.

За даними поліції, травма сталася не на дорозі, а на закритій спортивній трасі. З цієї причини правоохоронці не розглядають інцидент як дорожньо-транспортну пригоду.

Фото: NOVINKY.CZ

Прессекретар президента Віт Коларж заявив Чеському телебаченню, що Павел, ймовірно, залишиться в лікарні кілька днів. Точного висновку медиків поки не знає.

"У будь-якому випадку це легке поранення. Ймовірно, президент буде перебувати під наглядом кілька днів. Якщо щось зміниться, ми про це абсолютно відкрито і прозоро повідомимо", — додав він.

Центральний військовий госпіталь підтвердив ввечері, що надав допомогу президенту Павелу.

За словами Коларжа, госпіталізація президента не повинна істотно вплинути на його роботу через майбутні вихідні. Наступного тижня у Павела запланована закордонна поїздка.

62-річний Петро Павел відомий своєю любов'ю до їзди на мотоциклі, яку він не полишив навіть після обрання президентом минулого року. Він є власником BMW GS1250.

Фото: Фейсбук / Петро Павел

Павел не відмовився від свого хобі коли був головою військового комітету НАТО і після обрання президентом.

Через це Павела складніше охороняти: це створює тактичні та логістичні вимоги до його охоронців. У поїздках президента Чехії супроводжують співробітники поліції на мотоциклах.

Генерал у відставці пишається хорошою фізичною підготовкою: наприклад, у лютому він стрибнув з парашутом, а під час поїздок у регіони любить здійснювати походи в гори.

У квітні президент Чехії зазнав поранення в обличчя на стрільбищі в Угерському Броді, де він побував під час дводенного візиту в Злінський край. Під час стрільби з довгого пістолета з оптикою Павел отримав невелику рвану рану біля брови, проте поранення не потребувало медичної допомоги.

Нагадаємо, під час свого візиту у квітні 2023 року до Києва лідер Чехії Петр Павел подарував президенту України Володимиру Зеленському легендарний чеський пістолет CZ 75.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: