fbpx
Сьогодні
фото 18:50 24 Тра 2024

Шмигаль зустрівся з делегацією Сенату Польщі: обговорили актуальні теми двосторонньої співпраці

Фото: Урядовий портал

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль провів зустріч із делегацією Сенату Польщі на чолі з маршалком Малґожатою Кідавою-Блонською.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Урядовий портал.

Сторони обговорили актуальні теми двосторонньої співпраці. Зокрема, військову підтримку, європейську та євроатлантичну інтеграцію, санкції проти росії, конфіскацію російських активів, а також розвиток прикордонної інфраструктури.

Шмигаль зустрівся з делегацією Сенату Польщі

Фото: Урядовий портал

Окремо учасники зустрічі зосередили увагу на ситуації в енергетиці.

«Розраховуємо на допомогу Польщі в постачанні необхідного обладнання, зокрема генераторів, модульних котелень та газових турбін. Маємо намір децентралізувати українську енергосистему, аби зробити її менш вразливою для ворога», — відзначив Денис Шмигаль.

У цьому контексті Прем'єр-міністр також подякував Польщі за надання боєприпасів для ППО.

Шмигаль зустрівся з делегацією Сенату Польщі

Фото: Урядовий портал

Глава українського Уряду підкреслив, що Україна високо цінує надзвичайний рівень підтримки з боку Польщі й польського народу.

Як повідомляла Рубрика, 23 травня Маршалок Сенату Республіки Польща Малгожата Кідава-Блонська з офіційним візитом  прибула в Україну. Вона взяла участь у засіданні Верховної Ради України

Зазначимо, що Україна уклала вже дев'ять двосторонніх безпекових угод: з Великою Британією, Німеччиною, Францією, Данією, Канадою, Італією, Нідерландами, Фінляндією та Латвією. Цей документ підписують на виконання Спільної декларації G7 про підтримку України.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: