fbpx
Сьогодні
Фото 15:43 24 Тра 2024

Рішення для відбудови: Німеччина профінансувала побудову сучасної лікарні в Запорізькій області

English version here

Уряд Німеччини надав кошти на побудову сучасної лікарні в Запорізькій області. Це вже шоста модульна лікарня в Україні, яку профінансував уряд Німеччини в рамках проекту "Спеціальна програма підтримки України / EU4ResilientRegions" і здійснюється GIZ Ukraine.

Про це інформує Рубрика.

У чому проблема?

"Станом на початок лютого 2024 року внаслідок повномасштабної війни, розвʼязаною Росією проти України, 1523 об'єкти медзакладів було пошкоджено та ще 195 — зруйновано вщент", – повідомляє Міністерство охорони здоровʼя.

У МОЗ зазначили, що внаслідок ворожих обстрілів найбільших втрат зазнали медичні заклади Харківщини, Донеччини, Миколаївщини, Київщини, Чернігівщини, Дніпропетровщини, Херсонщини та Запоріжжя.

Яке рішення?

Уряд Німеччини профінансував побудову сучасної лікарні в Запорізькій області.

Як це працює?

Лікарня укомплектована сучасним медичним та лабораторним обладнанням. Постачається медичне обладнання для кабінетів 18 медичних спеціалістів: функціональної діагностики (ЕКГ, ЕЕГ, УЗД тощо), лабораторних аналізів, кабінету терапевта, ЛОРа, офтальмолога, гінеколога, хірурга, маніпуляційного та консультаційного кабінетів, фізіотерапії тощо.

"Модульна лікарня обладнана не тільки медичним обладнанням для первинної та планової спеціалізованої допомоги, а й зможе надавати деякі послуги високоспеціалізованої медичної допомоги, – говорить Георг-Себастіан Хольцер, керівник кластеру GIZ Ukraine: Resilient Society. – Проект з побудови шести лікарень значно розширить можливості існуючих закладів щодо збільшення спроможності громад в наданні медичних послуг мешканцям найближчих міст і сел та тимчасово переміщеним особам".

Лікарня забезпечуватиме медичними послугами жителів правобережної частини міста Запоріжжя, Широківську, Долинську, Біленківську громади. Це більше 300 тисяч осіб, в тому числі більше 10 тисяч ВПО.

В якості партнерів проекту були обрані громади, в яких пошкоджено заклади охорони здоров'я в результаті бойових дій, а також громади, що прийняли велику кількість тимчасово переміщених осіб за час повномасштабного вторгнення.

Діагностичний центр призначений для прийому до 200 пацієнтів щодня. Вони включають лабораторний блок і фізіотерапевтичне відділення, розміщені на площі у приблизно 500 квадратних метрів.

Для автономності лікарень збудовані автономні сонячні електричні станцї з встановленою потужністю 72 кВт. Вони розраховані на забезпечення безперебійного функціонування всього наявного медичного обладнання в збудованих модулях (без урахування потреб опалення). Сонячні панелі встановлено на модульних блоках, на дахах існуючих закладів і на земельних ділянках поруч з модульними лікарнями.

До складу сонячних станцій також входять сучасні резервні накопичувачі електричного живлення потужністю 52 кВт, встановлені в модульних лікарнях, гібридні та мережеві інвертори, програмне забезпечення для роботи станцій в режимі онлайн.

Для аварійного енергопостачання лікарні також встановлений сучасний дизельний генератор потужністю 160 кВт разом з резервом палива.

Навколо будівель облаштовано простір, забезпечено доступ до модульних лікарень осіб з обмеженими можливостями. Всі заклади, разом з генераторами, захищені бар'єрами HESCO, які мають захистити лікарню від уламків на випадок можливих обстрілів.

Нагадаємо, уряд Німеччини та ЄС профінансували будівництво 6 сучасних лікарень.

Аналогічні лікарні вже працюють в:

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: