fbpx
Сьогодні
19:28 24 Тра 2024

путін боїться успіху Саміту миру: Кулеба про заяви в ЗМІ щодо готовності рф заморозити війну

Фото: AP

Метою анонімних заяв російських джерел про нібито готовність керівника кремля володимира путіна заморозити війну на нинішній лінії зіткнення є прагнення зірвати ініційований Україною Саміт миру у Швейцарії, успіху якого він дуже боїться.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у соцмережі Х, передає Рубрика.

"Чому російські "джерела" раптом повідомляють ЗМІ, що Путін готовий зупинити війну на нинішній лінії зіткнення? Все дуже просто. Путін відчайдушно намагається зірвати Саміт миру у Швейцарії. Він боїться його успіху», – зазначив глава української дипломатії.

У цьому контексті Кулеба привернув увагу до того, що оточення путіна посилає ці фальшиві сигнали про нібито готовність до припинення вогню, попри те, що російські війська продовжують жорстоко атакувати Україну.

«Наразі путін не має жодного бажання припинити агресію. Лише принциповий та об'єднаний голос світової більшості може змусити його обрати мир, а не війну. Це те, чого покликаний досягти Саміт миру. Ось чому він так його боїться», – акцентував очільник МЗС.

Він підкреслив, що саме тому так важливо, щоб на ньому були присутні якомога більше лідерів з усіх континентів і частин світу.

«Коли весь світ висловиться на підтримку відновлення повної сили Статуту ООН і міжнародного права, росія буде змушена зробити вибір на користь миру", – переконаний Кулеба.

Як повідомлялося, за інформацією агенції Reuters, яке посилається на власні джерела, путін готовий до перемовин про припинення війни проти України, однак лише за умови фіксації поточної лінії фронту.

Глобальний саміт миру у Швейцарії

Як повідомляла Рубрика, у січні 2024 року Президент України Володимир Зеленський і Президентка Швейцарської Конфедерації Віола Амхерд домовилися про початок підготовки до проведення у Швейцарії Глобального саміту миру на рівні лідерів держав.

Нагадаємо, ще у листопаді 2022 року Зеленський вперше озвучив "формулу миру", яка повинна була б посприяти завершенню повномасштабної війни на справедливих умовах.

Вищезгадану "формулу" обговорять під час Глобального саміту миру, який пройде у Швейцарії. Серед запрошених учасників немає російської федерації.

Раніше керівник Офісу президента Андрій Єрмак допустив участь росії в глобальному саміті миру, однак не на першій зустрічі.

Уряд Швейцарії визначився, що 15-16 червня проведе дводенну конференцію високого рівня, спрямовану на досягнення миру в Україні. росія не братиме участь у заході.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: