fbpx
Сьогодні
14:58 24 Тра 2024

Першого заступника директора НАБУ на тлі розслідування можливого витоку усунули від обов'язків

Фото: UAREFORMS.NET

На час розслідування за фактом імовірного витоку інформації директор Національного антикорупційного бюро України усунув від обов'язків свого першого заступника Гізо Углаву.

Про це повідомили в пресслужбі НАБУ, передає Рубрика.

Усунення від обов'язків відбулося за заявою самого Углави про можливий конфлікт інтересів. У НАБУ пообіцяли інформувати громадськість про перебіг та результати досудового розслідування.

"Наголошуємо, що керівництво та колектив Бюро максимально зацікавлені в проведенні повного, всебічного та неупередженого розслідування за цим фактом", — йдеться в повідомленні НАБУ.

Напередодні в Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі (САП) повідомили, що Управління внутрішнього контролю НАБУ розслідує можливий злочин працівників Бюро за ст. 364 та ст. 387 Кримінального кодексу України. Провадження розпочали після службової записки викривача, який також є працівником НАБУ.

Довідка про справу

Як писала "УП", розголошення даних здійснили представники НАБУ в інтересах бізнесмена Юрія Голика, який є фігурантом антикорупційного розслідування по "великому будівництву".

Так, у жовтні 2023 року журналісти Bihus.info з'ясували, що Юрій Голик, який називав себе "ідеологом "великого будівництва"", створив так званий "картель" — закритий клуб дорожніх компаній, які, як зазначали розслідувачі, усі найбільші тендери почали розігрувати між собою. Окрім цього, Голик досить часто з'являється в Офісі президента.

Довідка про Гізо Углаву

Він народився у 1975 році у грузинському місті Кутаїсі. З 2015 року Углава є громадянином України. Працював у прокуратурі Грузії, певний час обіймав посаду заступника головного прокурора країни.

Протягом своєї роботи в Грузії Углава займався боротьбою з корупцією, легалізацією незаконних доходів та фінансовими злочинами.

У 2014 році він приїхав до України як консультант у складі команди грузинських реформаторів. Працював у групі, яка займалася імплементацією антикорупційного законодавства.

25 квітня 2015 року його призначили на посаду першого заступника директора НАБУ. Серед його обов'язків — набір, навчання та робота детективів, аналітиків та IT-відділу НАБУ.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: