fbpx
Сьогодні
09:58 24 Тра 2024

Маємо бути готовими: ДПСУ не виключає можливого наступу росії у Сумській області

Українські прикордонники не виключають, що російські загарбники у Сумській області можуть розпочати наступ, як це сталося у Харківській області. Хоча зараз окупанти не мають достатньо сил для цього.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на речника Державної прикордонної служби України Андрія Демченка в ефірі телемарафону.

"Звісно, варто очікувати і бути готовими до розвитку будь-якої ситуації на будь-якому з напрямків, включаючи напрямок Сум. За прикладом того, що росіяни зробили у Харківській області, по напрямку населеного пункту Липки, Вовчанськ, таку ж саму ситуацію росіяни можуть розвернути у по напрямку Сумської області", – сказав речник.

Демченко зазначив, що провокації росіян спрямовані на те, щоб розтягнути українські сили на фронті. Проте, за його словами, поки росіяни не готують наступ у Сумській області.

При цьому речник ДПСУ наголосив, що Сили оборони України повинні бути готовими до будь-якої ситуації.

"Станом на зараз ми не фіксуємо, що у росіян достатньо сил для того, щоб досягти якоїсь своєї стратегічної цілі, для того, щоб просунутися вглиб території України. Це і по техніці, і по особовому складу. Звісно, що сили ворога можуть переважати наші сили. Тому, попри те, що у росіян недостатньо своїх потужностей, вони можуть створити таке саме, як по напрямку Харківської області, і по Сумській. Ми маємо бути готовими до будь-якої ситуації", – наголосив він.

Як повідомлялось, російські диверсійно-розвідувальні групи активізувалися на території Сумської області.

"У Сумській області простежується активність ворожих диверсійно-розвідувальних груп. У Чернігівській області цього не фіксується, а ось Сумщина – це той напрямок, де ворог постійно намагається проводити диверсійну діяльність. Не можна сказати, що щодня російські ДРГ намагаються зайти на нашу територію, але їхня активність досить висока", – розповів Андрій Демченко.

За його словами, основною ціллю ДРГ є знайти місця розташування українських підрозділів та дізнатися, як побудована оборона, щоб надалі завдавати туди ударів з потужного озброєння.

Також ДРГ може мати завдання обстрілювати українські позиції власними силами.

Що відомо про намір наступу росії на Сумському напрямку

Нещодавно глава ГУР Буданов в інтерв'ю New York Times заявив, що російсько-окупаційні війська можуть розпочати нову атаку північніше Харкова, у Сумській області.

Керівник української розвідки очікує, що атаки в Харківській області "триватимуть ще три-чотири дні", після чого, ймовірно, окупанти зроблять наступ у напрямку Сум. Глава ГУР зазначив, що метою росіян на північному сході було посіяти паніку та смуту в регіоні.

Інститут вивчення війни зазначає, що російські війська концентрують обмежені, недоукомплектовані й незгуртовані сили на Сумському напрямку. Однак навіть таке російське угруповання зможе українські сили розтягти вздовж ширшого фронту.

Водночас місцева влада Сумської області запевняє, що російська армія не матиме достатньо сил для наступу на регіон, одночасно атакуючи й інші області України, зокрема Харківщину.

Проте в ДПСУ заявили, що наступ ворога на Сумщину не можна виключати.

Тому задля безпеки з Білопілля та Ворожби на Сумщині евакуйовано 1,5 тис. осіб, в тому числі понад 200 дітей.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: