fbpx
Сьогодні
Ексклюзив 11:42 23 Тра 2024

UAnimals і асоціація родин захисників “Азовсталі” випустили спільну колекцію одягу: навіщо це рішення?

English version here

Фото: UAnimals

У четвер, 16 травня, благодійна крамниця Animalism by UAnimals презентувала дроп у колаборації Асоціації родин захисників "Азовсталі".

Про це пише Рубрика.

 "Наступного дня спакували щільно заповнене авто посилок із футболками. А вже 19-го травня на акції на Контрактовій площі у Києві ми зустріли людей у футболках із колекції", — розповідає Ксенія Шепеленко, комунікаційниця організації UAnimals.

У чому проблема?

Кількість постраждалих від війни тварин щодня збільшується. Підрахувати їхню точну кількість неможливо, адже реєстрації домашніх тварин та облік безпритульних тварин зараз не обов'язкові. Організація UAnimals рахує лише тих тварин, яким допомогли або в порятунку яких брали участь разом із партнерами.

"Загалом від початку повномасштабної війни UAnimals допомогли 619 тисячам 821 тварині. Однак тварин, яким усе ще потрібна допомога, в сотні разів більше", — зазначила Ксенія Шепеленко.

Яке рішення?

Фото: UAnimals

 Організатори кажуть, що долучалися до порятунку тварин треба через різні формати та інструменти. Це евакуація, забезпечення кормом, вакцинація, стерилізація, підтримка притулків, звернення в поліцію щодо жорстокого поводження з тваринами, законодавчі ініціативи, співпрацю з громадськими організаціями, публічні події та заходи, які просувають гуманне ставлення до тварин та привертають увагу до екоциду в Україні.

Інформаційна складова — також надважлива. Власне, створення колекції "Let my people return home" про тварин, які чекають своїх людей із полону, теж її частина.

Ідея створити дроп виникла, коли у чаті рідних захисників "Азовсталі" сім'ї полонених поділились фотографіями тварин, які чекають на своїх господарів. Метою стало нагадати про героїв, що вже 2 роки знаходяться в полоні та допомогти тваринам, які постраждали від війни.

Малюнки для футболок з колекції створила керівниця Асоціації родин захисників "Азовсталі" Катерина Прокопенко. Українська ілюстраторка, громадська діячка та дружина Дениса "Редіса" Прокопенка зобразила реальних тварин, які чекають на своїх людей із полону: пітбулька К'яра — на Тараса, кішка Марта — на Олександра, вівчарка Локі — на Петра, пишуть в UAnimals.

На прохання Катерини Прокопенко прибуток від колекції піде на порятунок тварин — як символ того, що ми боремось за повернення тих, хто захищає кожне життя в Україні.

"За перший тиждень ми продали понад 20% дропу. Люди активно долучаються як покупками, так і репостами у соцмережах", — поділилась керівниця крамниці Елеонора Ханіна.

Нагадаємо, петиція на сайті Кабінету міністрів із закликом створити в структурі Національної поліції підрозділ зоополіції набрала необхідні для розгляду 25 тис. голосів. Тепер її має розглянути уряд.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: