fbpx
Сьогодні
19:37 23 Тра 2024

Ворог хоче відтягнути наші сили на північ, щоб просунутися на сході: Зеленський провів Ставку

Фото: Офіс Президента

23 травня президент Володимир Зеленський провів засідання Ставки верховного головнокомандувача, на якій обговорили основні виклики на фронті, зокрема ситуації в Харківській області та на Донбасі.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Телеграм Глави держави.

Як розповів Зеленський, на засіданні відбулася очна доповідь Головкома Олександра Сирського, який усі ці дні перебував на Харківщині та керував обороною регіону.

"Повна картина бойових дій на Харківському напрямку та на Донбасі. Намір окупантів зрозумілий: відтягнути наші сили на північ, щоб просунутися на сході. Знаємо, як відповідати", наголосив Президент.

Окрім того, зі слів Глави держави, також  була доповідь міністра оборони Рустема Умєрова щодо забезпечення армії всім необхідним.

"Графіки надходження зброї з уже оголошених та очікуваних пакетів допомоги від наших партнерів", підкреслив Зеленський.

Також, як розповів Президент, на ставці заслухали онлайн-доповідь голови ДПСУ Сергія Дейнеки. Він продовжує працювати на місцях, у прикордонних регіонах:

  • Чернігівська область,
  • Сумська область,
  • Харківська область.

До того ж звучали доповіді розвідок:

  • начальника ГУР МО Кирила Буданова,
  • голови СЗР Олега Іващенка.

"Окрім планів РФ на полі бою розвідники отримали багато даних щодо стратегії зриву Саміту миру. Це стало головним завданням російської дипломатії та зовнішньої розвідки на найближчий час", резюмував Зеленський.

Ситуація у Харківській області

На цей момент Вовчанськ Харківської області майже зруйнований через постійні обстріли російськими загарбниками: ситуація у місті критична.

За даними заступника голови Харківської ОВА Романа Семенухи, військові Збройних сил України приблизно на 60% контролюють Вовчанськ. Однак штурми у місті не припиняються.

Варто додати, що у Вовчанську російські війська після незначних успіхів у ході наступу на півночі Харківської області зав'язли у вуличних боях. Загарбники зазнали великих втрат.

Найглибше російські війська у Харківській області просунулися вглиб України на 10 кілометрів.

Своєю чергою Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський раніше заявив, що у Харківській області російські загарбники майже на 70 кілометрів розширили зону активних бойових дій та зосередили основні зусилля на напрямку Стрілеча – Липці та захоплені Вовчанська і розгортанням наступу в тил українських військ.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: