fbpx
Сьогодні
10:59 23 Тра 2024

Прикордонники на пропускних пунктах не беруть до уваги "Резерв+", - ДПСУ

Фото: Андрій Демченко, речник ДПСУ (mediacenter.org.ua)

При виїзді за кордон прикордонники не враховують дані програми Резерв+, а орієнтуються на дані військового квитка, застосунок потрібен громадянам виключно для оновлення своїх даних. Щоправда, він може знадобитися у разі перевірки справжності військово-облікового документа.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на речника Державної прикордонної служби України Андрія Демченка під час телемарафону.

"Ви правильно зазначили, це (Резерв+, – ред) виключно для оновлення своїх даних і виключно для громадян, бо на кордоні співробітники ДПСУ не беруть до уваги цей додаток", – сказав він.

За словами спікера, прикордонники перевіряють виключно паперовий військово-обліковий документ з відповідними відмітками. Це стосується тих осіб, у кого ДПСУ додатково почала перевіряти наявність цього документу.

"Зазначу, що ще з березня місяця між Держприкордонслужбою і Міністерством оборони налагоджена інформаційна взаємодія між базами даних. Це фактично базою Держприкордонслужби і системою "Оберіг" і за необхідності прикордонники можуть її використати, як додатковий інструмент, щоб перевірити, чи не використовує людина підроблений документ, перевіривши інформацію про цю особу саме в системі "Оберіг", – пояснив Демченко.

Що відомо про застосунок "Резерв+"

Міністерство оборони для військовозобов'язаних, призовників та резервістів запустило мобільний застосунок "Резерв+", де можна буде оновити свої дані.

Платформа запрацювала з 18 травня  у день набуття чинності оновленого закону про мобілізацію, згідно з яким, всі чоловіки віком 18-60 років протягом 60 днів (до 16 липня включно) повинні оновити свої облікові дані.

З 18 червня у застосунку "Резерв+" також з'явиться QR-код, відсканувавши який відповідні представники влади зможуть миттєво отримати інформацію про ваш статус як військовозобовʼязаного, призовника або резервіста.

Повноцінна версія "Резерв+" зʼявиться вже влітку. Тоді й у додатку буде електронний військовий квиток.

Окрім того, в Україні планують додати функцію електронних направлень на військово-лікарську комісію для військовозобов'язаних через додаток Резерв+.

При цьому діючим військовим встановлювати та реєструватись у Резерв+ не потрібно. Для них незабаром запустять альтернативний додаток.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: