fbpx
Сьогодні
21:55 23 Тра 2024

Після здачі НМТ кращі випускники Київської області отримають стипендію: у чому рішення

У Київській області кращі випускники будуть нагороджені стипендією обласної ради.

Про це повідомляє Київська обласна рада, пише Рубрика.

У чому проблема?

У 2022 році Кабінетом Міністрів України було затверджено Стратегію розвитку вищої освіти в Україні, що визначає основні пріоритетні напрями її розвитку до 2032 року.

Відповідно визначено необхідність пошуку нових принципів та порядку формування і розміщення державного замовлення на підготовку фахівців, науково-педагогічних та робітничих кадрів, підвищення кваліфікації та перепідготовку.

Тому в Україні в межах цієї вступної кампанії запрацює нововведення щодо грантів на вищу освіту. Абітурієнти, які на НМТ отримають достатні бали, зможуть претендувати на гроші від держави, які потім витратять на навчання на обраній спеціальності та ЗВО.

Яке рішення?

Таке рішення вже ухвалили на черговому пленарному засіданні Київської обласної ради.

Кращі випускники Київської області будуть нагороджені стипендією Київської обласної ради. Таке рішення ухвалили на черговому пленарному засіданні Київської обласної ради.

Стипендія призначена для підтримки інтелектуально обдарованої учнівської молоді шкільних закладів освіти Київської області на обласному рівні.

Як це працює?

Які умови для отримання стипендії:

  • Стипендія призначається щорічно не більш ніж 20-м випускникам шкіл Київської області, які отримали 200 балів за результатами HMT, з одного або декількох навчальних предметів, здобутих на основі повної загальної середньої освіти.
  • Список претендентів формується структурним підрозділом КОДА з питань освіти на підставі регресного рейтингу не пізніше 25 робочих днів після оголошення результатів HMT.
  • Під час визначення місця у рейтингу вищу позицію займає особа, яка має по 200 балів з більшої кількості навчальних предметів.
  • Якщо під час визначення місця у такому рейтингу кілька осіб мають однакову кількість навчальних предметів, з яких отримано по 200 балів, вищу позицію у рейтингу займає особа, яка набрала загальну суму балів з чотирьох предметів.
  • У разі, якщо під час визначення місця у такому рейтингу кілька осіб мають однакову загальну суму балів з чотирьох предметів та однакову кількість навчальних предметів, з яких отримано по 200 балів, вищу позицію у рейтингу займає особа, чий результат з української мови – вищий.

Що отримає випускник

Випускнику, якому призначається стипендія, буде виплачена одноразова грошова винагорода у розмірі 10 000 гривень.

Також, вручається диплом "Стипендіат Київської обласної ради".

Нагадаємо, що Верховна Рада ухвалила у цілому закон щодо вдосконалення системи початкової загальновійськової підготовки.

Також "Рубрика" розповідала, що освітня інфраструктура Миколаївської області помітно постраждала внаслідок постійних обстрілів та часткової окупації. А відсутність доступу до освіти — один із вирішальних факторів, що стримує людей від повернення додому.

Тож "Рубрика" поспілкувалась з представником фонду savED Андрієм Зінченком про те, як вони повертають навчання в різні громади Миколаївщини. Читайте докладніше у нашому матеріалі: "Перший крок до офлайнового навчання": як "Вулики" на Миколаївщині змінили освіту під час війни".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: