fbpx
Сьогодні
13:37 23 Тра 2024

На Харківщині внаслідок російських обстрілів поранені шість залізничників, - Укрзалізниця

Фото: ДСНС

Війська російської федерації завдавали ударів по цивільній залізничній інфраструктурі Харківщини. Відомо про шість поранених залізничників. Наразі відомо, що до 7 зросла кількість загиблих у Харкові внаслідок ранкових ракетних ударів росіян.

Про це повідомили в Укрзалізниці, передає Рубрика.

Компанія-перевізник отримала підтвердження про влучання по декількох своїх обʼєктах у Харкові та області.

"Наразі маємо підтвердження влучання по декількох наших обʼєктах у місті та області. Під час прильотів працівники перебували в укритті", – йдеться у повідомленні.

А втім, за попередніми даними, шість залізничників зазнали поранень. Їм надали медичну допомогу.

В УЗ додали, що поїзди продовжують курсувати за графіком.

Нагадаємо, 19 травня у Харкові внаслідок російського обстрілу пошкоджені рухомий склад та будівлі дитячої залізниці.

Обстріл 23 травня Харкова та області

Декількома годинами раніше 23 травня росіяни масово обстріляли Харків. Спочатку повідомлялося про один вибух, потім про п'ять, пізніше – про десять. Вони прогриміли під час повітряної тривоги.

Спочатку стало відомо про кілька місць влучань, у тому числі росіяни вдарили по підприємству, що займається печаткою. До цього повідомлялося про семеро постраждалих та двох загиблих після удару РФ по Харкову.

Крім того, ще по двоє людей постраждали після обстрілу у Золочеві та Люботині.

Наразі відомо, що у Харкові кількість жертв після масованих ударів у четвер, 23 травня, зросла до шести. По місту російська армія завдала не 10, а 15 ударів. Згодом стало відомо, що до 7 зросла кількість загиблих у Харкові внаслідок ранкових ракетних ударів росіян.

На ворожий удар відреагував президент Володимир Зеленський. Глава держави зазначив, що російські терористи користуються тим, що Україна досі позбавлена достатнього захисту ППО та надійної можливості знищувати пускові установки терористів саме там, де вони розташовані, – поблизу наших кордонів.

"І це слабкість – не наша слабкість, а світу, який уже третій рік не наважується поводитися з терористами саме так, як вони на це заслуговують.

Терор усюди повинен програвати – у будь-яких умовах, на будь-якому континенті. І це наш спільний обов'язок – усіх у світі, хто має змогу захищати життя від терору. Україна робить усе, що може. Дякую кожному, хто нам допомагає. Але потрібно більше рішучості. І саме від лідерів світу", – наголосив президент.

Голова Харківської обласної державної адміністрації Олег Синєгубов стверджує, що внаслідок обстрілів постраждала виключно цивільна інфраструктура. Зокрема, окупанти вдарили по цивільному підприємству, яке займається звичайним друком. Мова йде про друкарню Factor druk.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: