fbpx
Сьогодні
09:58 23 Тра 2024

Головнокомандувач ЗСУ привітав морпіхів зі святом і відзначив їхній героїзм

Фото: Телеграм / Зеленський

Сьогодні українські морські піхотинці відзначають своє професійне свято. Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський заявляє, що вони демонструють світу непереможність України.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Фейсбук головнокомандувача ЗСУ.

За його словами:

"Сьогодні українські морські піхотинці відзначають своє професійне свято у запеклих боях з російськими окупантами на найскладніших ділянках фронту, проявляючи справжній героїзм і стійкість".

Головнокомандувач ЗСУ підкреслив:

"Ви щодня демонструєте непохитну відданість своїй країні та своєму народові."

"Вірний завжди!" – щохвилини в жорстких боях ви стверджуєте гасло морпіхів. Вірний своїй країні, вірний своєму народові, вірний бойовому побратиму. Тисячі знищених підрозділами морської піхоти загарбників – найкраще тому свідчення. Ви не тільки захищаєте нашу землю, але й демонструєте світові, що Україна – непереможна", – наголосив Сирський.

За його словами, мужність і професіоналізм морської піхоти викликають гордість і вдячність у серцях кожного українця.

"Ви – ті, хто першими йдуть у бій, хто зупиняє ворога і дає нам надію на мирне майбутнє", – підкреслив головнокомандувач.

"Вічна пам'ять воїнам-морпіхам, які загинули у боротьбі за свободу і незалежність України. Їхній подвиг не буде забутий, а пам'ять про них назавжди залишиться в наших серцях. Ми завжди будемо вдячні за їхню жертовність і відвагу", – зауважив Сирський.

Він подякував кожному воїну-морпіху за надійність і вірність Україні.

"Ваш незламний та непереможний бойовий дух, мужність і професіоналізм є запорукою нашої Перемоги", – заявив головнокомандувач ЗСУ.

Президент Володимир Зеленський теж привітав воїнів:

"У цій війні – і з 2014 року, і після 24 лютого – наші морпіхи демонструють справжній героїзм і стійкість. Це сильні та одні з найбільш результативних воїнів, які проявляють справжній український характер і часто принципово змінюють ситуацію на полі бою на користь України. Дякую всім підрозділам морської піхоти, які бʼються заради нашої держави та роблять усе, щоб наблизити українську перемогу! Слава українським морським піхотинцям!", – зазначив глава держави.

Довідка

День морської піхоти відзначається щорічно 23 травня згідно з указом Президента від 2018 року.

Раніше, з 2014 по 2017 рік, свято відзначалося 16 листопада — його встановив своїм указом 31 березня 2014 року на той момент в.о. президента України Олександр Турчинов. Тоді свято було приурочене до дати затвердження і складання першої присяги морських піхотинців у 1992 році.

Однак 23 травня 2018 року президент Петро Порошенко скасував указ Турчинова і переніс День морської піхоти на 23 травня. Саме у цей день у 1918 році гетьман Павло Скоропадський видав указ України по Морському відомству Про початок формування бригади морської піхоти у складі трьох полків для несення служби.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: