fbpx
Сьогодні
08:30 23 Тра 2024

Генштаб: Сили оборони збили ворожий літак Су-25 на Покровському напрямку

English version here

Фото: З відкритих джерел

Військові Збройних сил України у середу, 22 травня, збили російський штурмовик Су-25 на Покровському напрямку.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Генштаб ЗСУ.

За даними Генштабу, наразі ворог сконцентрував свої зусилля у Харківській області, а також на Покровському та Курахівському напрямках. Сили оборони знають про плани ворога та роблять все, щоб їх зірвати.

Успіхи українських військових

Українські воїни завдали вогневого ураження по:

  • чотирьох районах зосередження особового складу;
  • двох пунктах управління;
  • двох станціях управління БпЛА;
  • одному засобу РЕБ;
  • двох гарматах та ЗРК С-400.

Інформація щодо результатів ураження уточнюється.

Окрім того, за наявною інформацією, на Покровському напрямку було знищено ворожий літак Су-25.

Ситуація на напрямках фронту

  • На Харківському напрямку відбито 8 атак противника в районах сіл Липці та Стариця. Тривають бойові дії на напрямку Плетенівка – Вовчанськ. Ситуація контролюється Силами оборони, наші захисники дають гідну відсіч. За добу на Харківському напрямку противник втратив 87 військовослужбовців і 21 одиницю військової техніки, зокрема повністю знищено дві артсистеми.
  • На Куп'янському напрямку сили оборони відбили 22 атаки загарбників. Ще тривають чотири бойові зіткнення в районах Берестового та Макіївки. Ситуація контрольована.
  • На Лиманському напрямку сьогодні відбито шість атак окупантів. Ворог успіху не мав.
  • На Сіверському напрямку тривають дві атаки противника у районі Виїмки. Ситуація контрольована. Поточної доби ще вісім спроб противника просунутись у напрямках Білогорівки та Верхньокамянського успіху не мали.
  • На Краматорському напрямку кількість боєзіткнень зросла до 10. Сили оборони втримали позиції. За сьогодні окупанти втратили на напрямку 58 осіб вбитими та пораненими, знищено танк Т-90, дві БМД і чотири одиниці БМП-3. Ще дві таких броньованих машини піхоти пошкоджено.
  • На Покровському напрямку кількість атак зросла до 25. Зокрема, ворог штурмовими групами та технікою намагається вклинитися в наші бойові порядки. Ситуація залишається напруженою – ще триває девʼять бойових зіткнень.
  • На Курахівському напрямку тривають бойові дії в районі Георгіївки. Усього з початку доби ворог 18 разів атакував наші підрозділи в районах Новомихайлівки, Красногорівки, Костянтинівки та Парасковіївки.

Нагадаємо, у Генеральному штабі збройних сил України підтвердили знищення 19 травня у тимчасово окупованому Криму російського ракетного корабля "Циклон".

Як відзначив президент України Володимир Зеленський, наші бійці знищують окупантів у Харківській області. Також він додав, що Покровський, Краматорський і Курахівський напрямки зараз залишаються надзвичайно складними.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: