fbpx
Сьогодні
Фото, відео 14:24 22 Тра 2024

Рішення для перемоги: в Україні випробували робо-платформу “Соломандра”

English version here

Фото: компанія Temerland

В Україні пройшли випробування роботизованої платформи "Соломандра". Цей робот має допомогти з розмінування.

Про це розповіли в компанії Temerland, передає Рубрика.

У чому проблема?

Речник Державної служби з надзвичайних ситуацій України Олександр Хорунжий поінформував, що від початку повномасштабної війни в Україні від вибухівки загинули 297 людей, з них – 15 дітей, поранено 669 людей, з них – 78 дітей.

За його словами, в Україні залишаються потенційно замінованими близько 156 тисяч квадратних кілометрів. Він додав, що піротехніки ДСНС наразі обстежили територію близько 129 тисяч гектарів.

В Україні уже працює 3,5 тисячі саперів, проте для розмінування забруднених вибухонебезпечними предметами територій цього недостатньо.

Особливо відчутна нестача спеціальної техніки для очищення земель від вибухових предметів, зокрема мін, які знаходяться глибоко під товстим шаром ґрунту.

Яке рішення?

Тому Україна продовжує випробування роботизованих платформ спрямованих на мінування та розмінування території. Серед останніх, що пройшли тестування — роботоплатформа "Соломандра".

Наземний безпілотник має допомогти зі знешкодженням протипіхотних мін.

Як це працює?

Роботизована платформа має стати помічником на всіх напрямках полегшення завдань як для гуманітарних, так і військово-саперних, так і для розчищення територій від протипіхотних мін.

Невеличкий комплекс має чотири колеса та керується оператором, який має зайняти безпечну відстань.

Фото: компанія Temerland

Спереду кріпиться протимінна система, яка має повторювати вигини ландшафту та активувати протипіхотні міни.

По суті "Соломандра" має концепцію бюджетної роботизованої платформи, яку не буде шкода втратити.

Невеличку платформу мають використовувати в якості витратного матеріалу для розмінування території від протипіхотних мін.

Українська компанія Temerland вже тривалий час займається розробкою безпілотних роботизованих комплексів та платформ та модернізацією транспортних засобів в безпілотні наземні комплекси.

Раніше компанія представила концепцію невеличкої платформи "Залізна гусениця", яка також здатна займатися розмінуванням.

Розробниками заявлено, що "Залізна гусениця" здатна тягнути візок із набоями, медикаментами або візок із пораненими та займатися підривом позицій противника.

""Залізна гусениця" може бути камікадзе і тихо доставляти вибухівку в тил ворога і вибухнути там", – розповіли у компанії.

Нагадаємо, що компанія-виробник машини для підготовки ґрунту до розмінування вже отримала сертифікат відповідності, що дозволяє налагодити її виробництво та використовувати для розмінування територій.

Окрім того, в Україні виготовлятимуть роботизовані системи західних зразків для розмінування.

Також в Україні створили Корпус демінерів: для цього залучили виконувати завдання на деокупованих територіях 5000 тисяч фахівців.

Окрім того, Україна має намір залучити більше жінок до розмінування.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: