fbpx
Сьогодні
17:59 22 Тра 2024

На Львівському залізничному вокзалі відкрився інформаційний пункт рекрутингу

Фото: Міноборони

На вокзалі у Львові відкрився інформаційний пункт рекрутингу української армії. Співробітники "Укрзалізниці", які пройшли відповідний тренінг, надаватимуть базову інформацію щодо системи рекрутингу та адреси центрів набору людей до української армії.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Міністерство оборони України.

Начальник Львівського залізничного вокзалу Роман Сенишин зазначив, що Львів обрано не випадково, адже це головний транспортний хаб країни. Тут сходяться шляхи понад 11 000 людей щодня.

"Наші працівники надаватимуть інформацію про вакансії у ЗСУ та відповідатимуть на поширені питання про посади у військових підрозділах. У буклеті також можна відсканувати QR-код з адресами центрів рекрутингу та іншими деталями", – розповів Сенишин. 

Інформаційний пункт працюватиме з 8 по 21 годину 7 днів на тиждень. Тут не роздаватимуть повісток, а лише консультуватимуть громадян. Аналогічний інформаційний пункт рекрутингу вже два тижні працює на Центральному залізничному вокзалі Києва. За цей період його послугами скористалися сотні людей.

"Інформаційний пункт рекрутингу гарно зарекомендував себе у Києві. Ми бачимо, що люди використовують цей сервіс для того, щоб знайти своє місце у війську. Закликаю всіх – цікавтесь, отримуйте консультації і, зрештою, долучайтеся до Сил оборони, використовуючи свій цивільний досвід. Наші консультанти завжди допоможуть вам", – наголосив Уповноважений Міністерства оборони України з питань рекрутингу Олексій Бежевець.

У львівському Центрі рекрутингу української армії очікують, що після відкриття інформаційного пункту потік людей зросте ще більше. Та звертають увагу, що охочих долучитися до Сил оборони щодня стає більше.

"У Львівському центрі рекрутингу української армії за понад 3 місяці роботи уже було понад 1 300 відвідувачів, в роботі документи на оформлення майже 400 осіб, 30 громадян вже на різних стадіях залучені до служби в ЗСУ. Потік охочих збільшується щодня", — додала рекрутер Центру рекрутингу української армії Галина Піскорська.

Актуальну інформацію про центри рекрутингу шукайте на офіційному сайті https://recruiting.mod.gov.ua/index.html

Що відомо про запровадження Міноборони рекрутингу

На початку листопада минулого року Міністерство оборони України оголосило про затвердження нової концепції набору в армію, яка, зокрема, передбачає відмову від термінової служби та запровадження рекрутингу.

Затверджена концепція є рамковим документом, який визначає бачення того, як конкретно розвиватиметься система роботи з особовим складом. Концепція передбачає розробку дорожньої карти, яка опише термін її реалізації на період до 2028 року.

Пілотний проєкт рекрутингу української армії було запущено у Львові 12 лютого Міноборони спільно з Львівською міською радою. Другий в Україні рекрутинговий центр для ЗСУ відкрили у Запоріжжі.

До серпня в Україні відкриють ще понад 20 рекрутингових центрів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: