fbpx
Сьогодні
17:00 22 Тра 2024

Американська і британська військові розвідки мають докази надання Китаєм летальної допомоги росії, – Шеппс

English version here

Міністр оборони Великої Британії Грант Шеппс у середу заявив, що Китай вже надає або готується надати летальну допомогу Росії, яку та використовуватиме у війні проти України.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Reuters.

На конференції в Лондоні Шеппс заявив, що американська і британська військова розвідка мають докази того, що «летальна допомога зараз (вже надходить – ред.) або буде надходити з Китаю до росії й – в Україну, і я думаю, що це значний розвиток подій».

Шеппс не надав додаткових даних на підтримку свого твердження.

«Ми повинні бути стурбовані цим, тому що в перші дні цієї війни Китай хотів би представити себе як країну, що має стримуючий вплив на президента росії володимира путіна», – додав він.

Минулого місяця посольство Китаю в США заявило, що не надавало зброї росії, додавши, що Китай «не є виробником або стороною, залученою в українську кризу».

Варто зазначити, що генеральний секретар НАТО Столтенберг раніше заявляв, що Китай є головною країною, яка надає росії спроможності для ведення війни проти України, шляхом постачання в рф електроніки та технологій для виробництва ракет, дронів та іншої зброї.

Схожу думку висловив в.о. заступника голови місії США при ОБСЄ Трейсі Ньюелл, заявивши, що Китай не може претендувати на роль нейтральної сторони у війні росії проти України, оскільки він є найбільшим постачальником для російського ОПК.

Як повідомляла Рубрика, російський лідер Володимир Путін 16 – 17 травня відвідує Китай із державним візитом на запрошення голови КНР Сі Цзіньпіна.

А Білий дім на тлі візиту диктатора рф в Китай звинуватив Пекін у допомозі кремлівському лідеру володимиру путіну у його війні проти України.

У Великій Британії стурбовані тісними відносинами між Москвою та Пекіном, і вважають, що росія та Китай є прямою загрозою демократичним принципам.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: