fbpx
Сьогодні
Фото 10:21 21 Тра 2024

Ведмеді на кордоні з Румунією: прикордонники попереджають ухилянтів про небезпеку

Фото: Держприкордонслужба

Велику кількість ведмедів було зафіксовано на гірських маршрутах поруч з українсько-румунським кордоном. Це може бути небезпечним для туристів.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Держприкордонслужбу.

За даними прикордонників, днями прикордонний наряд помітив на залишках снігу сліди ведмедів та розкидані на місцевості речі.

Фото: Держприкордонслужба

Попри те, що наразі більшість гірських маршрутів закриті, є категорія охочих які все ж йдуть в гори. Мова про чоловіків, які хочуть не законно перетнути кордон та піти до Румунії.

"Туристи" відправляються у високогірʼя, зазвичай розпланувавши подальше проживання за кордоном, тому й речей беруть з собою чимало. Однак в певний момент їм стає тяжко нести речі, вони їх просто кидають у лісі. Серед залишеного часто є їжа, що й стає причиною збільшення випадків появи диких звірів.

Застерігаємо! Утримуйтеся від відвідування закритих гірських маршрутів вздовж кордону, це може бути небезпечним для вашого життя", – повідомили прикордонники.

Фото: Держприкордонслужба

Нагадаємо, після того, як в Україні запровадили військовий стан та оголосили про мобілізацію почастішали випадки незаконного перетину кордону чоловіками призовного віку.

Зокрема, чоловіки намагаються переплисти річку Тиса, яка йде вздовж кордону України та Словаччини. Однак через стрімкий потік води та глибина не завжди дозволяють зробити це вдало – тому прикордонники часто знаходять тіла чоловіків.

Так на початку травня в прикордонній річці Тисі виявили тіла відразу трьох чоловіків. Лише 20 років було наймолодшому з них.

Також повідомлялось раніше, ще дві групи чоловіків призовного віку, які хотіли незаконно виїхати з України, затримали прикордонники. Перша група намагалася перепливти Тису, щоб потрапити до Угорщини, а друга – мікроавтобусом дістатися Молдови.

Українські прикордонники щодня відмовляють у виїзді за кордон близько 150 особам. Деякі з цих осіб не мають потрібних документів для виїзду з України, а інші – не підпадають у категорію пропуску.

Проте в румунській прикордонній поліції підрахували, що з початку повномасштабного вторгнення приблизно 11 тисяч українських чоловіків незаконно перетнули кордон на півночі Румунії, 19 із них загинули.

Варто додати, що через велику кількість сфальшованих документів прикордонники посилили контроль на виїзд чоловіків.  За 2023 рік їх виявлено близько 3 тисяч.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: