fbpx
Сьогодні
10:46 21 Тра 2024

В Україну прибула партія автомобілів, зібраних Лондоном у рамках програми утилізації: у чому рішення

Фото: loda.gov.ua

На вихідних в Україну прибула колона з 20 автомобілів. Вони передані Лондоном у рамках програми утилізації автомобілів з наднизьким рівнем викидів (Ulez).

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на The Guardian.

У чому проблема?

Україна відчуває брак транспортних засобів, особливо поблизу лінії фронту, де звичайні автомобілі та фургони використовуються для транспортування поранених з поля бою і медичних установ до лікарень.

Яке рішення?

Тому Лондон передав Україні 20 автомобілів у рамках програми утилізації автомобілів з наднизьким рівнем викидів (Ulez).

Як це працює?

Видання зазначає, що Україні було передано понад 100 автомобілів, причому близько половини з них уже доставлено.

Британська українська допомога (BUAID), яка працює за цією схемою спільно з Transport for London (TfL), повідомила, що ще 13 автомобілів перебувають у дорозі до України, де їх використовуватимуть для медичних і гуманітарних цілей.

Зона Ulez була розширена мером Лондона Садіком Ханом у серпні 2023 року і тепер охоплює всю столицю, що робить її найбільшою у світі зоною стягнення плати за забруднення навколишнього середовища.

Люди, які їздять у цій зоні на автомобілі, що не відповідає мінімальним стандартам викидів, мають платити 12,50 фунтів стерлінгів на день.

Довідка

Програма ULEZ (Ultra Low Emission Zone) – це зона наднизького викиду шкідливих речовин, що була запроваджена в Лондоні 2020 року.

Метою програми є знизити рівень шкідливих викидів в атмосферу міста, поліпшити якість повітря для мешканців і гостей Лондона, а також сприяти переходу на більш екологічний транспорт.

У березні цього року в рамках програми почали збирати автомобілі для їхньої передачі в Україну. При цьому транспортні засоби призначені для підтримки гуманітарних та медичних потреб країни.

Нагадаємо, британські фермери у межах акції "Pickups for Peace" передали 15 автомобілів для українських військових. Серед них – позашляховики та мобільний стоматологічний кабінет.

Також повідомлялось, що британський історик, журналіст та письменник Тімоті Гартон Еш віддав свою премію як переможця Lionel Gelber Prize 2024 українському війську.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: