fbpx
Сьогодні
16:18 21 Тра 2024

В армії Франції оприлюднили світлини навчання українських пілотів та артилеристів

Фото: Х / Armée française - Opérations militaires

Французька армія продовжує підготовку українських пілотів винищувачів F-16, а також проводить навчання для артилеристів.

Кілька світлин, які ілюструють цей процес, були опубліковані на сторінці армії Франції в мережі Х, пише Рубрика.

"Деякі приклади внеску, зробленого збройними силами Франції, у підготовку Збройних сил України. Військово-повітряні сили тренують українських пілотів-винищувачів.

навчання пілотів Франція

Фото: Х / Armée française – Opérations militaires

навчання пілотів Франція

Фото: Х / Armée française – Opérations militaires

Наземні війська забезпечують спеціальну підготовку, зокрема з артилерії. Ця потужна підтримка є довгостроковим зобов'язанням", зазначили в повідомленні.

навчання артилеристів

Фото: Х / Armée française – Opérations militaires

Як повідомляли раніше, четверо українців, які мають досвід пілотування цивільних літаків або тренувань на навчальних літаках L39, вже проходять підготовку у Франції для роботи на винищувачах на F-16.

Що відомо про передачу літаків F-16 Україні та навчання пілотів

Нагадаємо, що одній з українських бригад тактичної авіації Чехія передала перший тренажер бойового літака F-16.

Наші льотчики уже відпрацьовують бойові місії на цьому авіаційному тренажері F-16.

Також українські пілоти, які навчаються на бойових літаках F-16 у Данії та Сполучених Штатах, вже відпрацьовують завдання, які перед ними стоятимуть в Україні, зокрема – удари по шахедах та ракетах.

Нагадаємо, до Румунії 17 квітня прибули три багатоцільових винищувачі F-16 на яких навчатимуться  українські пілоти.

Варто додати, що українцям потрібно набратися терпіння щодо постачання бойових літаків F-16. Про передачу винищувачів буде повідомлення офіційно після того, як їх доставлять в Україну.

Окрім того, речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш зазначив, що коли багатоцільові винищувачі зайдуть в Україну, це не означає, що в перший день відбудеться бойовий виліт. Військові будуть аналізувати оперативну обстановку.

"До того ж ще готується зараз наша інфраструктура, аби прийняти ці літаки, поставити їх на правильне обслуговування. І звичайно це низка різних суміжних заходів, які необхідно зробити, щоб ці літаки могли ефективно виконувати свої поставлені завдання", – додав речник Повітряних сил.

Своєю чергою в кінці березня міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна має отримати західні винищувачі F-16, згідно з раніше встановленими планами та графіками.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: