fbpx
Сьогодні
14:54 21 Тра 2024

USAID: мешканці прифронтових громад отримають 10 тонн насіння для посівної

Фото: USAID

Агентство Сполучених Штатів Америки з міжнародного розвитку для посівної кампанії передасть жителям 476 прифронтових та деокупованих громад 10 тонн насіння.

Про це повідомляє USAID у Фейсбуці, пише Рубрика.

Як повідомили в агенції, українці готуються до чергової важкої весняної посівної у воєнний час.

Багато хто з них буде робити це далеко від своїх домівок – у тих громадах, які прихистили їх та їхні родини від смертоносних російських ракет та жорстокої окупації.

USAID насіння для посівної

Фото: USAID

"USAID співпрацює з міжнародними та вітчизняними сільськогосподарськими компаніями, які щедро пожертвували 10 тонн насіння різних культур для посівної.

Наразі насіння доставляють до 476 прифронтових і звільнених громад для потреб понад 200 тис. домогосподарств", наголосили у повідомленні.

USAID насіння для посівної

Фото: USAID

Зазначають, що пожертвуваного насіння достатньо, щоб виростити приблизно 70 тисяч тонн овочів та надати засоби до існування тим, хто цього найбільше потребує.

Організацію доставлення насіння забезпечить Всеукраїнська асоціація громад, реалізуючи за сприяння Програми USAID АГРО проєкт "Згуртовані громади".

Нагадаємо, що у цьому році розпочати вирощування бавовни планують в Одеській області.

Окрім того, вперше на Житомирщині, Сумщині та Тернопільщині заклали експериментальні ділянки озимого льону французької селекції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: