fbpx
Сьогодні
11:59 21 Тра 2024

"Укренерго" скасувало відключення світла в усіх областях до вечора: що відомо

Фото: З відкритих джерел

У вівторок, 21 травня, диспетчери "Укренерго" скасували обмеження споживання електроенергії в усіх областях з 11:00 до 17:00. Це стало можливим завдяки зменшенню хмарності в усіх регіонах.

Про це повідомила пресслужба регулятора, передає Рубрика.

Обмеження світла за графіками мали тривати протягом усієї доби 21 травня. Але промислові та дахові сонячні електростанції збільшили обсяги виробництва — і дефіцит в енергосистемі зменшився.

Також українська енергосистема зараз приймає надлишки електроенергії з Польщі. Протягом доби запланований імпорт з 5 країн.

Увечері графіки погодинних відключень будуть діяти в усіх регіонах з 17:00 до 24:00 — і для промислових споживачів, і для звичайних громадян.

Фото: Телеграм / Укренерго

В "Укренерго" просять українців перенести на денні години користування енергомісткиvb приладами, яке планували на вечір чи ніч.

В "Укренерго" прогнозують, що ситуація в енергосистемі може поліпшитися завдяки погоді. Але повністю уникнути відключень не вийде аж до серпня-вересня. А взимку дефіцит в енергосистемі буде навіть за теплої погоди.

Наразі збитки від атак на українську енергетичну інфраструктуру оцінюють у понад один мільярд доларів.

Ситуація зі світлом в Україні

Варто зазначити, що навесні російські окупанти почали знову обстрілювати українську енергетику. Через атаки були знищені декілька ТЕС, зокрема:

Нагадаємо, вночі 8 травня росія завдала чергового масованого повітряного удару по території України із застосуванням ударних дронів типу "шахед" і ракет. Вибухи лунали у Харкові, на Полтавщині, Запоріжжі, Івано-Франківську, Львівщині, Вінницькій та Київській області та столиці.

РФ атакувала об'єкти генерації та передачі електроенергії.

Після цієї атаки енергетики попередили про можливі відключення світла для населення.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: