fbpx
Сьогодні
09:16 21 Тра 2024

Пошук ППО для України: Німеччина на "Рамштайні" заручилась підтримкою коаліції

фото з відкритих джерел

На 22-му засіданні Контактної групи з питань оборони України (формат "Рамштайн"), що відбулося напередодні, висловили підтримку ініціативі Німеччини з пошуку засобів протиповітряної оборони для Києва.

Про це повідомило німецьке Міноборони у X (Twitter), пише Рубрика.

Згідно з інформацією, ініціативу з пошуку засобів протиповітряної оборони для України профінансують Бельгія, Данія, Канада, Нідерланди та Норвегія.

Окрім того, додатково Бельгія, Велика Британія, Іспанія, Литва, Румунія, США та Франція пообіцяли допомогти "обладнанням і ракетами" (ймовірно, не обов'язково в межах ініціативи ФРН), а Латвія – висловила бажання приєднатись до ініціативи.

Раніше стало відомо, що Міністерство фінансів Німеччини неофіційно схвалило запит від Міноборони щодо виділення додаткових 3,8 мільярда євро на допомогу Україні на додачу до вже оголошених 7,1 мільярда.

Що відомо про ініціативу пошуку ППО для України

Нагадаємо, уряд Німеччини запустив ініціативу з пошуку додаткових засобів протиповітряної оборони, які можна передати Україні, 17 квітня. Берлін пізніше повідомляв, що обговорює з Данією та Нідерландами фінансування ініціативи.

У квітні Бельгія також оголосила про виділення 200 мільйонів євро на німецьку ініціативу, а у травні Канада пообіцяла дати понад 55 мільйонів доларів.

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус також оголосив про наміри придбати у Сполучених Штатів Америки три пускові установки для реактивних систем залпового вогню HIMARS та передати їх Україні.

Водночас міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що на сьогодні Україна веде перемовини про передачу чотирьох батарей Patriot.

Згодом стало відомо про навчання українських військових на зенітно-ракетному комплексі Patriot, який Німеччина погодилась додатково поставити Україні, і вони вже розпочалися.

Що відомо про передачу країнами-партнерами засобів ППО для України

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: