fbpx
Сьогодні
16:22 21 Тра 2024

НАЗК перевірило статки понад 500 керівників ТЦК, у 8 виявило корупційні порушення

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) перевірило 541 посадовця керівного складу територіальних центрів комплектування. У вісьмох із них виявили корупційні порушення.

Про це повідомила народна депутатка та голова антикорупційного комітету Верховної Ради Анастасія Радіна, передає Рубрика.

НАЗК передало правоохоронцям матеріали щодо цих вісьмох керівників ТЦК, у яких сукупно виявили:

  • ознаки незаконного збагачення на 265 мільйонів гривень,
  • необґрунтовані активи на 6 мільйонів,
  • неправдиві дані у деклараціях на 7 мільйонів гривень.

"Вісім справ з ознаками корупційних правопорушень з 541 проаналізованого кейсу свідчить про те, що керівників ТЦК, які несуть службу законно і сумлінно, у рази більше, ніж може здаватись", — пише Радіна.

За її словами, найбільша справа стосується начальника Одеського ТЦК Євгена Борисова, якому торік повідомили про підозру в незаконному збагаченні на суму понад 188 мільйонів гривень.

Ще один фігурант — заступник начальника одного з ТЦК, який, за даними НАЗК, зібрав у різних військових близько 400 тисяч гривень на свою особисту картку. Їх він, імовірно, витратив на власні потреби.

Депутатка також додала, що решта матеріалів, які НАЗК передало правоохоронцям, стосуються представників ТЦК Одеси, Самбора, Полтави, Дніпра та Запоріжжя.

Водночас зараз триває моніторинг способу життя ще 28 працівників військкоматів, також перевіряють декларації інших 5 керівників.

Загалом за даними НАЗК, до керівного складу ТЦК належать приблизно 1700 осіб, третину з яких уже перевірили.

Нагадаємо, командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-лейтенант Олександр Павлюк заявив, що цькування працівників територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки є неприпустимим, і порушення їхніх прав не можна дозволяти.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: