fbpx
Сьогодні
09:59 21 Тра 2024

МЗС ФРН: Німецька ініціатива з посилення української протиповітряної оборони вже зібрала майже мільярд євро

English version here

Завдяки німецькій ініціативі, яка спрямована на посилення протиповітряної оборони України, вдалося зібрати на ці цілі майже мільярд євро.

Про це повідомили в МЗС Німеччини з нагоди візиту глави відомства Анналени Бербок до Києва.

У німецькому дипломатичному відомстві зазначили, що Бербок прибула до України у вирішальний момент: кілька днів тому рф розпочала новий наступ на Харків.

Мета поїздки міністра закордонних справ – запевнити, що навіть попри загострення ситуації в зоні бойових дій, Німеччина та Європа і надалі твердо стоятимуть на боці України і не припинять її підтримку.

"У цьому контексті слід також розглядати глобальну ініціативу щодо посилення протиповітряної оборони, яку міністерка закордонних справ нещодавно запустила разом з міністром оборони Пісторіусом.

Наразі вже зібрано майже мільярд євро для надання додаткової підтримки українській протиповітряній обороні", наголосили дипломатичне відомство.

В МЗС зазначили, що робота в рамках ініціативи продовжується і додали, що ця ініціатива також захищає безпеку країн ЄС від російської агресії.

"Наша підтримка ґрунтується на глибокому переконанні, що Україна переможе у цій війні. Путін спекулює на тому, що у нас врешті-решт закінчиться повітря, але у нас є сила духу.

Німеччина, разом з багатьма іншими країнами з усіх куточків світу, твердо стоїть на боці України. Народ України може розраховувати на це в довгостроковій перспективі", підкреслила Бербок.

Що відомо про ініціативу пошуку ППО для України

Нагадаємо, уряд Німеччини запустив ініціативу з пошуку додаткових засобів протиповітряної оборони, які можна передати Україні, 17 квітня. Берлін пізніше повідомляв, що обговорює з Данією та Нідерландами фінансування ініціативи.

У квітні Бельгія також оголосила про виділення 200 мільйонів євро на німецьку ініціативу, а у травні Канада пообіцяла дати понад 55 мільйонів доларів.

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус також оголосив про наміри придбати у Сполучених Штатів Америки три пускові установки для реактивних систем залпового вогню HIMARS та передати їх Україні.

Нагадаємо, що на 22-му засіданні Контактної групи з питань оборони України (формат "Рамштайн"), що відбулося напередодні, висловили підтримку ініціативі Німеччини з пошуку засобів протиповітряної оборони для Києва низка країн.

Згідно з інформацією, ініціативу з пошуку засобів протиповітряної оборони для України профінансують Бельгія, Данія, Канада, Нідерланди та Норвегія.

Окрім того, додатково Бельгія, Велика Британія, Іспанія, Литва, Румунія, США та Франція пообіцяли допомогти "обладнанням і ракетами" (ймовірно, не обов'язково в межах ініціативи ФРН), а Латвія – висловила бажання приєднатись до ініціативи.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: