Міненерго рекомендує бізнесу встановити резервну генерацію

Для самозабезпечення електроенергією Міністерство енергетики рекомендує бізнесу встановлювати резервну генерацію та сонячні панелі.

Про це заявив заступник міністра енергетики Микола Колесник, повідомляє Рубрика з посиланням на ефір телемарафону.

За його словами, встановлення резервної генерації економічно вигідне і допоможе підготуватися до опалювального сезону.

"Для бізнесу, не буде зайвим встановити резервну генерацію. Таким чином ми зможемо підготуватися до наступного опалювального сезону", – заявив Колесник.

Він додав, що для бізнесу створені всі умови, щоб такі проєкти могли бути реалізовані. Міністерство енергетики розуміє, що часу не так багато, але це важливо через ситуацію на ринку.

"Наразі ринкові умови вже є достатньо економічно вигідними, для того щоб встановлювати резервне живлення генерації і покривати власні потреби для бізнесу. У разі генерації понад власні потреби, є можливість продавати це в енергомережу. Насправді, ці інструменти є комерційно вигідними. Саме тому ми і закликаємо бізнес працювати на цьому напрямку, за загальними європейськими правилами", – заявив Колесник.

Він зазначив, що в України є розгорнутий ринок встановлення сонячних панелей і це є повністю ринковим механізмом, який допоможе бізнесу задовольнити свої потреби та й у принципі енергетиці в даному випадку.

"Наявність власної генерації для власних потреб є важливим крок для самозабезпечення", – наголосив чиновник.

Нагадаємо, 21 травня в Україні відновлено графіки відключення електроенергії. Причиною дефіциту електроенергії стали повторні обстріли об'єктів енергетичної інфраструктури Росії.

Обмеження торкнуться як побутового, і промислового сектора споживання.

Ситуація зі світлом в Україні

Варто зазначити, що навесні російські окупанти почали знову обстрілювати українську енергетику. Через атаки були знищені декілька ТЕС, зокрема:

Нагадаємо, вночі 8 травня росія завдала чергового масованого повітряного удару по території України із застосуванням ударних дронів типу "шахед" і ракет. Вибухи лунали у Харкові, на Полтавщині, Запоріжжі, Івано-Франківську, Львівщині, Вінницькій та Київській області та столиці.

РФ атакувала об'єкти генерації та передачі електроенергії.

Після цієї атаки енергетики попередили про можливі відключення світла для населення. Проте "Укренерго" запровадило обмеження лише для бізнесу.

Свіжі дописи

  • Новини

Україна формує кілька нових бригад, проте не може їх озброїти, -ISW

Україна вирішує свої проблеми з живою силою й формує кілька нових бригад, однак затримка та… Читати більше

Thursday July 4th, 2024
  • Новини

Влияние короткой уздечки языка на речь ребенка

Короткая уздечка языка является аномалией развития, при которой уздечка, соединяющая язык с дном ротовой полости,… Читати більше

Thursday July 4th, 2024
  • Новини

У Дніпрі зросла кількість загиблих через російські атаки 3 липня та 28 червня: сьогодні у місті оголошено траур

У Дніпрі цієї ночі в лікарні померла жінка, поранена через вчорашній, 3 липня, російський обстріл.… Читати більше

Thursday July 4th, 2024
  • Новини

Урятували морпіха з російського полону: військові ВМС розповіли про багатоетапну операцію

Українського морського піхотинця, який під час виконання бойового завдання був схоплений ворогом і близько півтора… Читати більше

Thursday July 4th, 2024
  • Новини

Воїни ЗСУ минулої доби знищили ще 1200 окупантів та 65 артсистем

Минулої доби, 3 липня, Сили оборони ліквідували ще 1200 загарбників, таким чином загальні втрати російських… Читати більше

Thursday July 4th, 2024
  • Новини

Генштаб: армія рф посилює атаки на двох напрямках у Донецькій області

Протягом минулої доби зафіксовано 161 бойове зіткнення. Ворожі війська продовжили спроби просунутися в Донецькій області,… Читати більше

Thursday July 4th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.