fbpx
Сьогодні
10:58 21 Тра 2024

Міненерго рекомендує бізнесу встановити резервну генерацію

Фото: з відкритих джерел

Для самозабезпечення електроенергією Міністерство енергетики рекомендує бізнесу встановлювати резервну генерацію та сонячні панелі.

Про це заявив заступник міністра енергетики Микола Колесник, повідомляє Рубрика з посиланням на ефір телемарафону.

За його словами, встановлення резервної генерації економічно вигідне і допоможе підготуватися до опалювального сезону.

"Для бізнесу, не буде зайвим встановити резервну генерацію. Таким чином ми зможемо підготуватися до наступного опалювального сезону", – заявив Колесник.

Він додав, що для бізнесу створені всі умови, щоб такі проєкти могли бути реалізовані. Міністерство енергетики розуміє, що часу не так багато, але це важливо через ситуацію на ринку.

"Наразі ринкові умови вже є достатньо економічно вигідними, для того щоб встановлювати резервне живлення генерації і покривати власні потреби для бізнесу. У разі генерації понад власні потреби, є можливість продавати це в енергомережу. Насправді, ці інструменти є комерційно вигідними. Саме тому ми і закликаємо бізнес працювати на цьому напрямку, за загальними європейськими правилами", – заявив Колесник.

Він зазначив, що в України є розгорнутий ринок встановлення сонячних панелей і це є повністю ринковим механізмом, який допоможе бізнесу задовольнити свої потреби та й у принципі енергетиці в даному випадку.

"Наявність власної генерації для власних потреб є важливим крок для самозабезпечення", – наголосив чиновник.

Нагадаємо, 21 травня в Україні відновлено графіки відключення електроенергії. Причиною дефіциту електроенергії стали повторні обстріли об'єктів енергетичної інфраструктури Росії.

Обмеження торкнуться як побутового, і промислового сектора споживання.

Ситуація зі світлом в Україні

Варто зазначити, що навесні російські окупанти почали знову обстрілювати українську енергетику. Через атаки були знищені декілька ТЕС, зокрема:

Нагадаємо, вночі 8 травня росія завдала чергового масованого повітряного удару по території України із застосуванням ударних дронів типу "шахед" і ракет. Вибухи лунали у Харкові, на Полтавщині, Запоріжжі, Івано-Франківську, Львівщині, Вінницькій та Київській області та столиці.

РФ атакувала об'єкти генерації та передачі електроенергії.

Після цієї атаки енергетики попередили про можливі відключення світла для населення. Проте "Укренерго" запровадило обмеження лише для бізнесу.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: