fbpx
Сьогодні
фото 18:45 21 Тра 2024

Галущенко з главою МЗС Німеччини оглянув зруйновану росіянами ТЕС та обговорив потреби українського енергосектору

Фото: Міністерство енергетики України

Міністр енергетики України Герман Галущенко провів зустріч з Міністром закордонних справ Німеччини Анналеною Бербок під час її візиту в Україну. Сторони оглянули один зі зруйнованих ворогом енергетичних об'єктів та обговорили потреби українського енергосектору після поновлення масованих російських атак.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Міністерство енергетики.

Очільник Міненерго наголосив, що найактуальнішими для України наразі є потреби в енергообладнанні для проведення ремонтів на об'єктах генерації.

«Зараз ми фокусуємося більше на можливості використання обладнання зі старих, зокрема виведених з експлуатації станцій наших партнерів. На цьому тижні наша команда працює саме в Німеччині і досліджує, які станції і яке устаткування може бути використане. Це той шлях, який дає можливість швидко відновлюватись. Адже наразі ситуація в енергосистемі критично складна, тому дуже важливо ухвалювати швидкі рішення», – пояснив Герман Галущенко.

Галущенко з главою МЗС Німеччини оглянув зруйновану росіянами ТЕС

Фото: Міністерство енергетики України

Анналена Бербок своєю чергою запевнила, що Німеччина продовжить допомогу українському енергосектору, зокрема комунікуватиме серед партнерів необхідність посилення української ППО, яка може ефективно захищати енергооб'єкти.

Герман Галущенко подякував Німеччині за підтримку, яка надається Україні з перших днів повномасштабного російського вторгнення, зокрема 107 вантажів гуманітарної допомоги для енергосектору загальною вагою понад 1400 тонн, серед яких трансформатори, генератори, кабель, арматура для повітряних ліній та інше обладнання, необхідне для проведення відновлювальних робіт.

Галущенко з главою МЗС Німеччини оглянув зруйновану росіянами ТЕС

Фото: Міністерство енергетики України

Окремо Міністр наголосив, що Німеччина – найбільший донор Фонду підтримки енергетики України, її внесок складає 225 млн євро. Очільник Міненерго зазначив, що ці кошти є дуже важливими для української сторони і дозволяють здійснювати закупівлі енергетичного обладнання та устаткування.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: