fbpx
Сьогодні
Відео 08:56 21 Тра 2024

До столиці України з неанонсованим візитом прибула глава МЗС Німеччини

English version here

Фото: EPA/UPG

21 травня до української столиці Києва прибула з візитом очільниця МЗС Німеччини Анналена Бербок.

Про це пише Рубрика, посилаючись на сайт німецького МЗС. Відео з прибуттям міністерки поширив в соцмережі X журналіст Spiegel Крістоф Шульт.

Як зазначають, понад 800 днів російська армія веде проти України загарбницьку війну, яка порушує міжнародне право. Понад 800 днів українці мужньо та рішуче протистояли нападникам.

Міністерка наголосила, що для захисту від російських ракет і безпілотників Україні терміново потрібна посилена ППО.

"Зараз ми повинні об'єднати зусилля, щоб Україна вижила, щоб українці могли продовжувати жити самостійним життям у майбутньому. І щоб путінські війська скоро не опинилися біля наших же кордонів… Разом з нашими партнерами по всьому світу та міцним альянсом бізнесу, громадянського суспільства та місцевої влади ми інвестуємо в довгостроковий страховий поліс для майбутнього України", – підкреслила німецька міністерка.

Бербок в Києві

Фото: DW

Міністерка закордонних справ хоче на власні очі переконатися, наскільки разюча ця неприборкана воля протистояти нападникам і негайно відновити зруйновану інфраструктуру.

"Наша підтримка ґрунтується на глибокому переконанні, що Україна переможе у цій війні. Путін спекулює на тому, що в якийсь момент у нас вичерпаються сили, але в нас є сила духу.

Разом з багатьма іншими державами з усіх куточків світу Німеччина непохитно стоїть на боці України. Народ України може спиратися на це в довгостроковій перспективі", — сказала Бербок.

Дипломатка також наголосила, що ФРН продемонструє це "дуже чітко у червні", коли запросить світ на Конференцію з відновлення України в Берліні.

"Разом з нашими партнерами по всьому світу та міцним альянсом бізнесу, громадянського суспільства та місцевої влади ми інвестуємо в довгостроковий страховий поліс для майбутнього України", — додала глава МЗС.

Водночас українці мужньо та надією борються за постійне місце своєї країни в Європі. Бербок також переконана, що місце України в Європейському Союзі.

"Путін у своєму імперському божевіллі хотів заволодіти Україною, але натомість міцно з'єднав її з Європою. Наша доля як європейців ще ніколи не була так тісно пов'язана з долею України. Україна з великою рішучістю відстоює свою свободу і тим самим бореться за свободу всіх нас.

Вступ України до ЄС є необхідним геополітичним наслідком загарбницької війни Росії, яка порушує міжнародне право. Україна досягла вражаючого прогресу та йде шляхом реформ, попри деструктивність Росії. Зараз важливо не ослабити в наших зусиллях – у судовій реформі, боротьбі з корупцією та свободі ЗМІ", підкреслила очільниця німецького МЗС.

Нагадаємо, що зі слів Бербок, партнери мають спробувати знайти додаткові системи ППО в себе та третіх країнах і якнайшвидше відправити їх Україні.

Рубрика:
Київ Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: