fbpx
Сьогодні
09:18 21 Тра 2024

Делегація Ради федерації рф прибула до Північної Кореї

Фото: Europe/Moscow

Північна Корея та російська федерація продовжують активно нарощувати двосторонні зв'язки. Цього разу з п'ятиденним візитом до Пхеньяну прибула делегація Ради федерації росії.

Про це повідомляє Yonhap, передає Рубрика.

Очолює делегацію депутат Ради федерації і член комітету з міжнародних справ 80-річний Григорій Рапота, без подробиць повідомляє північнокорейське державне інформагентство KCNA.

У повідомленні посольства росії в КНДР про прибуття делегації йдеться, що вона прибула в понеділок і перебуватиме у Пхеньяні до п'ятниці. За цей час сторони планують обговорити питання взаємодії між законодавчими органами двох країн та окреслити плани майбутніх контактів.

Yonhap зауважує, що візит делегації радфеду рф відбувається в той момент, коли Північна Корея і росія активно розширюють співпрацю в низці сфер після рідкісного саміту між їхніми лідерами у вересні минулого року.

Так, минулої суботи північнокорейська делегація з прикордонного міста Расон повернулася додому після тижневої поїздки на російський Далекий Схід, під час якої губернатор сусіднього з КНДР Приморського краю рф Олег Кожемяко заявив про плани відновити рух пасажирських потягів між Владивостоком і Північною Кореєю, зупинений через пандемію COVID-19.

У лютому делегація правлячої в КНДР Трудової партії на чолі з кандидатом у члени політбюро Кім Су Гілом відвідала Росію на запрошення місцевої партії влади "Єдина Росія". Тоді Кім також зустрічався з лідером компартії РФ Геннадієм Зюгановим.

Що відомо про передачу зброї росії з Північної Кореї

Координатор Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі повідомив, що Росія придбала у Північної Кореї балістичні ракети. Їх уже використали для ударів по Україні.

Незабаром в ISW повідомили, що росія посилює спроби отримати балістичні ракети із-за кордону, оскільки ці ракети, можливо, ефективніші для проникнення або уникнення української ППО.

11 січня, генеральний прокурор України Андрій Костін в ефірі Суспільне.Спротив підтвердив, що Росія вже використовує ракети з Північної Кореї на війні проти України.

А згодом, 16 лютого він завив, що вже щонайменше 24 балістичні ракети північнокорейського виробництва росіяни застосували під час ракетних обстрілів проти України.

Окрім того, як писали в Bloomberg, ще у жовтні Північна Корея відправила до росії понад 1 мільйон артилерійських снарядів. Поставки розпочались ще в серпні поточного року.

Своєю чергою керівник розвідувального центру Сил оборони Естонії Антс Ківісельг зазначив, що росія має чотири мільйони артилерійських снарядів, яких вистачить на рік війни малої інтенсивності.

Варто зазначити, що російські артилеристи і самі скаржаться на погану якість снарядів з Північної Кореї.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: